Rize'de 1600 Rakımda Mıhlama Keyfi Bir Başkadır!

Rize'de 1600 Rakımda Mıhlama Keyfi Bir Başkadır!
Rize'de üniversiteli öğrenciler ilk defa 1600 rakımda mıhlamanın (muhlama) tadına baktı.

İkizdere Çifteköprü Köyü Melesliler Derneği ile Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Gençlik Spor Kulubü’nün hafta sonu ortaklaşa düzenlediği doğa yürüyüşüne katılan bir grup üniversiteli öğrenci, yöresel dilde muhlama olarak bilinen mıhlama ile ilk kez 1600 rakımda tanışarak mıhlamanın tadına baktı.

İkizdere Çifteköprü Köyü Melesliler Derneği Başkanı Esat Kalça’nın daveti üzerine bölgede doğa yürüyüşü gerçekleştiren ekip, yürüyüş sonrası Başkan Kalça’nın evine misafir oldu. Kalça, gruptakileri evinde en güzel şekilde ağırlarken grupta yer alan üniversiteli öğrencilerinin yöresel yemek olan mıhlamayı (muhlama) hiç yemediklerinden onlara Mıhlama ikramında bulundu. İlk kez 1600 rakımda mıhlama ile tanışan üniversiteliler “Rize’nin eşsiz güzelliklerine sahip Meles Bölgesinde yaptığımız yürüyüş sonrası daha önce hiç tadına bakma şansımız olmayan mıhlamayı burada tattık. Gerçekten tadı harika. Bizleri buraya davet eden ve mıhlama ikramında  bulunan Değerli Başkanımız Esat Beye ve organizasyonu gerçekleştiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(16).jpg

İkizdere Çifteköprü Köyü Melesliler Derneği Başkanı Esat Kalça ise yaptığı açıklamada, “Turizm açısından önem arzeden ve bir turizm köyü haline gelen köyümüze yönelik yaptığımız bu sporda hem gençlerimizin köyümüzü tanıması hem birlik beraberlik çatısı altında kaynaşmayı sağlamak hem de doğa yürüyüşü yaparak spor yapmak adına bu organizasyonu gerçekleştirdik. Grupta yer alan bölgemiz dışından ilimize okumaya gelen üniversiteli öğrenci kardeşlerimize de 1600 rakımda muhlama tattırmak istedik. İlk defa muhlama ile tanışan genç arkadaşlarımız da organizasyondan memnun kaldılar.” dedi.

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(17).jpg

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(10).jpg

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(1).jpg

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(2).jpg

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(3).jpg

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(4).jpg

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(5).jpg

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(7).jpg

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(9).jpg

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(6).jpg

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(15).jpg

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(13).jpg

rizede-1600-rakimda-muhlama-yemek-bir-baskadir-(11).jpg