Rize'de 175 Projeye 30 Bin Lira Hibe Kredisi Verilecek

Rize'de 175 Projeye 30 Bin Lira Hibe Kredisi Verilecek
Genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteğinde Rize'de 175 projeye onay verildi. Bu projelerin karşılığı olarak 5 milyon 250 bin TL. tahsis edildi.

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla oluşturulan genç çiftçilere hibe desteği başvuruları açıklandı.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı gereğince hazırlanan ve kamuoyunda genç çiftçilere 30 bin TL hibe desteği olarak bilinen projenin uygulama aşamasına gelindi.

Genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği verilecek proje başvuruları, ilimizde oluşturulan değerlendirme komisyonlarınca yapılan çalışmalar neticesinde sonuçlandırılarak asil ve yedek listeler hazırlandı.
Buna göre Rize’de 175 proje için onay verildi. Bu projelerin karşılığı olarak 5 milyon 250 bin TL. tahsis edildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gencciftci.tarim.gov.tr adresinden ilan edilecek olan listeler 27 Haziran-1 Temmuz arasında askıda kalacaktır.

Asil listede olan genç çiftçiler ile il ve ilçe müdürlükleri arasında 11-15 Temmuz arasında sözleşme imzalanabilecektir.

Belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde projesi kabul edilen genç çiftçilere ön ödeme yapılabilecek.

Genç çiftçiler bu program kapsamında verilen hibeden sadece bir kez yararlanabilecek.