Rize'de 19 Mayıs İçin Yürüdüler Cumhuriyet Bayramını Kutladılar

Rize'de 19 Mayıs İçin Yürüdüler Cumhuriyet Bayramını Kutladılar
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Rize’de saygı yürüyüşü ve fener alayı düzenlendi. Ancak yürüyüşte kullanılan dövizlerle Cumhuriyet Bayramının kutlanması dikkat çekti.

Milli Mücadele'nin 100. Yılı dolayısıyla Rize’de CHP Rize İl Başkanlığı, ÖDP Rize İl Başkanlığı, CHP Rize Merkez İlçe Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin de arasında olduğu çok sayıda sivil toplum örgütleri tarafından saygı yürüyüşü ve fener alayı düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşte yürüyüşe katılanların ellerindeki dövizlerde “Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” yazısı dikkat çekti.

Rize Valiliği tören alanında saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda CHP Rize Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Özgür Nuri Vural tarafından basın açıklaması, gençlik kolları üyesince şiir okundu.

Açıklamanın ardından ellerindeki meşaleler ve dövizlerle Atatürk Anıtından başlayan yürüyüş, Atatürk Caddesi üzerinden Ticaret ve Sanayi Odası altından Cumhuriyet Caddesine geçişle devam etti ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden Tuzcuoğlu Memiş Ağa Parkında sona erdi.

Yürüyüş boyunca 10. Yıl ve İzmir Marşları okundu. "Her şey çok güzel olacak" ve “Hepimiz Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” ile çeşitli sloganlar atıldı.

Yürüyüşe Rizeli Türk eğitmen, araştırmacı-yazar Mahiye Morgül de katıldı.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı yürüyüş olaysız bir şekilde tamamlanırken çok sayıda emniyet güçleri yürüyüş boyunca önlem aldı.

Öte yandan yürüyüş sırasında Yatsı Ezanı okunması nedeniyle grup yürüyüşe ara vererek, ezanın bitmesini bekledi. Ezanın bitmesinin ardından ise yeniden yürüyüşe devam ettiler.

rizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(22).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(21).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(25).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(23).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(27).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(30).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(31).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(32).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(33).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(1).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(2).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(3).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(5).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(8).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(9).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(10).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(11).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(12).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(15).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(16).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(17).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(20).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(19).jpgrizede-19-mayis-fener-alayi-yuruyusu-(18)-001.jpg