Rize'de 19 Mayıs'a Nefes Kesen Kutlama

Rize'de 19 Mayıs'a Nefes Kesen Kutlama
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Rize'de resmi törenler ve öğrencilerin hazırladığı gösterilerle kutlandı.

Rize'deki kutlamalar saat 09.45'de, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'in, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kutlamaların gösteri bölümleri Rize Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

image-20160519144909.jpeg

Atatürk'ün Samsun'da yaktığı kurtuluş meşalesi, her yıl olduğu gibi bu yılda aynı heyecan ve coşkuyla Rize'de de yanmaya devam etti. Tam 97 yıl önce 19 Mayıs günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a gitmiş Kurtuluş Savaşı'nın kıvılcımını ateşlemişti.

image-20160519145019.jpeg

SPORCULARIN GÖSTERİLERİ NEFES KESTİ

Törenin gösteriler bölümünde, öğrencilerin ve sporcuların gösterileri nefes kesti.

Törene katılan öğrencilerin düzenlediği spor ve halk oyunları etkinlikleri ile yarışma programları protokol ve vatandaşlarca ilgiyle izlenildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları, Ritmik Jimnastik, Judo, Aikido, Karate, Sportif Aerobik, Halter, Okçuluk, Street Workout, Kick-Boks gibi dövüş sporlarından örnek gösteriler yaptı. 

19-mayis-kutlamasi-rize-(1).jpg

GENÇLERİMİZ, ÜLKEMİZİN EN DEĞERLİ HAZİNESİ

Programda duygularını ifade eden Vali Yazıcı, "Gençlerimizi, ülkemizin en değerli hazinesi, yarınlarımızın teminatı olarak görüyoruz. Gençler bizim umudumuzdur. Gençliğe verilen değer ve önem arttıkça toplumlar gelişir.  Çocuklar bizim yarınlarımız. Öğrencilerimiz gönül bahçemizde açan birer çiçek. Ülkemizin geleceği, onları ne kadar iyi yetiştirebileceğimize bağlı.  Geleceğimiz olan gençlerin hem kendileri, hem aileleri hem de ülkelerine yararlı insanlar olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur.  Bu duygu ve düşüncelerle başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  bu Cennet Vatan uğruna canını feda etmiş bütün aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, muhterem gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum." dedi.

19-mayis-kutlamasi-rize-(10).jpg

Yapılan etkinliklere gençlerin büyük bir katılım gösterdiklerini belirten Vali Yazıcı, katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinin yapıldığı salonda öğrencileri izleyen Vali Yazıcı, daha sonra ok atılan bir stantta eline aldığı ok ve yayla hünerlerini sergiledi.

image-20160519145114.jpeg

GENÇLER YALNIZ BIRAKILMADI

Rize Valiliği adına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan programa Vali Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu,Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayram Kantık, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize Belediyesi adına Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

19-mayis-kutlamasi-rize-(2).jpg19-mayis-kutlamasi-rize-(3).jpg19-mayis-kutlamasi-rize-(4).jpg19-mayis-kutlamasi-rize-(5).jpg

19-mayis-kutlamasi-rize-(6).jpg19-mayis-kutlamasi-rize-(7).jpg19-mayis-kutlamasi-rize-(8).jpg19-mayis-kutlamasi-rize-(9).jpg

image-20160519145216.jpeg

image-20160519145347.jpeg