Rize'de 2 Bin Kişilik İşe 10 Bin Başvuru

Rize'de 2 Bin Kişilik İşe 10 Bin Başvuru
Rize'de TYÇP kapsamında 2 bin kişinin işe alınacağı iş başvurusuna 10 bin kişi başvurdu. İşte tahmini kura çekim tarihi:

Türkiye İş Kurumunca yürütülmekte olan ve işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında 2 bin işsizin iş sahibi olacağı Rize’de yaklaşık 10 bin kişinin iş başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

olay53 haber muhabirimizin edindiği bilgiye göre, Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından TYÇP kapsamında Rize’de 36 farklı kurumda 9 aylık süreli çalıştırılmak üzere işe alınacak 2 bin kişilik iş başvurusu için 34 kuruma başvurular 4 Şubat Pazartesi günü sona erdi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Rize İl Kültür Müdürlüğü’ne yapılacak başvurular ise 6 Şubat Çarşamba günü sona erecek.

Bugün (Salı) itibariyle 9 bin 887 kişinin iş başvurusunda bulunduğunu öğrenen olay53 haber muhabirimiz, RTEÜ ve Rize İl Kültür Müdürlüğü’ne yapılacak başvurular ile birlikte bu sayının 10 bini geçeceğini ifade etti.

Kura sonucu 2 bin kişinin işe girmeye hak kazanacağı ve 1 Mart’ta işbaşı yapacağı proje kapsamında kura çekim tarihi adayların cep telefonlarına kısa mesaj yoluyla bildirilecek. olay53 haber muhabirimize göre kura çekimi, 10 ile 15 Şubat arasında yapılması bekleniyor.

hasan-karal.20130205170812.jpgÖte yandan Rize’de bazı basın yayın organlarında “İŞKUR ve iktidarın yangından mal kaçırır gibi önceden not alınan belli kişilere haber verdiğini ve böylece kayıt sayısının kura öncesi az olmasına gayret edildiğinin öne sürüldüğü” yönünde yer alan haberlere Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal sert tepki göstererek bu tür yanlı haberleri üzülerek okuduğunu söyledi.

Karal, konu hakkında yaptığı açıklamada Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)’nun TYÇP projesi kapsamında halen 700’e yakın kişinin istihdam edildiğini ve yeni işe alınacak 2 bin kişiyle beraber, bu rakamın 2700’e ulaşacağını ifade ederek, “Maalesef bazı basın yayın organlarında duyuru yapılmadığı ya da işe alımlar konusunda politik düşüncelerin ön planda tutulacağı gibi olumsuz haberler yapıldı. Bu şekilde asılsız, gerçek dışı bir takım beyanatları okudum, üzüldüm. İşkur’un bu şekildeki işe alımlarından, nüfusa göre orantılandığında en fazla yararlanan il Rize’dir. Yeni 2000 kişi alınacak, 680 kişi halen çalışıyor. Toplam 2 bin 680 kişi istihdam edilmiş olacak. Bazı illerde 200-300 kişi işe alınırken, Rize’de 2 bin 700’e yakın kişi istihdam ediliyor. Şu an başvurular yapılıyor. Yalnız, hiç işi ve sigortası olmayan kişiler başvuru yapabiliyor. Tamamen adil bir şekilde kura ile belirlenecek 2 bin kişi 1 Mart itibariyle iş başı yapacak.” diye konuştu.

Ak Parti’nin Rize’de yüzde 70 oy alan bir parti olduğunu dile getiren Milletvekili Hasan Karal, “Onun için biz eski siyasi iktidarlar döneminde olduğu gibi her şeye siyasi mülahazalarla yaklaşım göstermeyeceğiz. O işler bitti. Çaykur’a aldığımız 1.500 kişiyi de kura ile belirledik. Rize’de biz hiç kimseye karşı bir ayrım yapmıyoruz. İşe alım noktasında da yapmayacağız” dedi.