Rize’de 2 Caddedeki Ferforjeler Kaldırıldı

Rize’de 2 Caddedeki Ferforjeler Kaldırıldı
Rize Belediyesi tarafından önceki dönem Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerine yayaların karşıdan karşıya geçişlerini engellemek gerekçesiyle konulan ferforjeler, belediye ekiplerince kaldırıldı.

Rize’de Atatürk ve Cumhuriyet Caddesinde yayaların karşıdan karşıya rastgele kontrolsüz geçişler yaparak trafik akışını aksattığı ve tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle Eski Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından tretuvarların kenarına yerleştirilen ferforjeler, Rize’nin yeni Belediye Başkanı Rahmi Metin tarafından kaldırıldı. Ferforçelerin Yeniköy Mahallesinde kısa bir süre önce ibadete açılan Timya Vadisi Camiinin çevre düzenlenmesinde kullanılacağı öğrenildi.

Ferforjelerin neden kaldırıldığı Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’e soruldu. Başkan Metin, ferforjelerin kullanım açısından gereksiz, görsellik açısından itici olduğunu kaydederek, şehrin kimyasıyla örtüşmediğini vurguladı ve trafik akışının en seri aktığı Atatürk ve Cumhuriyet Caddesinde yayaların karşıdan karşıya geçişlerinin trafik akışını engellemediğini söyledi.

Rize’de yaşayan bireyler olarak, halk olarak hepimizin bu sokaklarda bu şekilde gezdiğini kaydeden Metin, “Yapı Kredi ile Akbank kavşağı ve Ulusoy gibi dörtlü kavşaklarda köşe bentlerinin bu şekilde engellenmesi güzeldir. Çünkü çaprazdan geçişleri engellersiniz. Ancak düz bir koridordan iki tane parklama yapıldığında bir aracın geçebildiği bu tip yerlerde böyle bir kontrolün olmasının çok bir anlamı yok. Yani yayaların buralarda trafiğe engel teşkil etmesi söz konusu olamaz. Kaldı ki bu alanlar bizim trafikte en seri akan, araç yoğunluğunun olmadığı yerlerimizdir. Bakıyorsunuz kırmızı ışıkta oluyor, büyükşehirlerde bakıyoruz yığınla kırmızı ışık oluyor insanlar aradan geçerek işini hallediyor. Orada iki caddenin o şekilde engellenmesi çokta doğru değildi. Kaldı ki vatandaşlarımızın da ferforjelerin kaldırılması yönünde ciddi talepleri, olumlu tepkisi oldu. Biz olumlu veya olumsuz tepkiden ziyade işin olabilirliğine bakıyoruz. Yani fayda zarar durumuna bakıyoruz. Eğer zarar veriyorsa veyahut görselliği daha iticiyse o zaman kaldırılması gerekirdi ve kaldırılmasının uygun olduğunu düşünerek kaldırdık. Cadde üzerinde çöplerin atılması için çöp kutuları yerleştirilecek ve diğer çalışmaları yapacağız. Ferforjelerin kaldırılması çok büyük bir ayrıntı değil bizim için” dedi.

Başkan Metin ayrıca, Berat Kandili dolayısıyla hemşehrilerinin kandil gecesini kutlayarak, “Mübarek Ramazan ayının müjdecisi Berât Kandiline ulaşmış olmanın huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yüce Allah’ın rahmeti ve nimetinin geniş bir şekilde tecelli ettiği, dert, bela ve musibetlerden kurtuluşu ifade eden Berât, bu engin manaların gerçekleştiği müstesna bir gecedir. Bu mübarek gecenin; başta şehrimiz olmak üzere ülkemiz ve tüm İslam âleminde kardeşlik, iyilik, hayır ve berekete vesile olmasını diliyor, Berât Kandilinizi tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan ferforjeler yerleştirildiğinde kentte vatandaşların büyük çoğunluğu şehrin çitlerle çevrildiği yönünde tepki göstermiş ve vatandaşlara hakaret olarak algılanacağı yönünde eleştirilerde bulunmuş, az bir kesimi oluşturan vatandaşlar ise ferforjelerin gerekli olduğunu savunmuştu.

rize-belediyesi-tarafindan-onceki-donem-ataturk-ve-cumhuriyet-caddelerine-yayalarin-karsidan-karsiya-gecislerini-engellemek-gerekcesiyle-konulan-ferforjeler,-belediye-ekiplerince-kaldirildi-(6).jpgrize-belediyesi-tarafindan-onceki-donem-ataturk-ve-cumhuriyet-caddelerine-yayalarin-karsidan-karsiya-gecislerini-engellemek-gerekcesiyle-konulan-ferforjeler,-belediye-ekiplerince-kaldirildi-(5).jpgrize-belediyesi-tarafindan-onceki-donem-ataturk-ve-cumhuriyet-caddelerine-yayalarin-karsidan-karsiya-gecislerini-engellemek-gerekcesiyle-konulan-ferforjeler,-belediye-ekiplerince-kaldirildi-(4).jpgrize-belediyesi-tarafindan-onceki-donem-ataturk-ve-cumhuriyet-caddelerine-yayalarin-karsidan-karsiya-gecislerini-engellemek-gerekcesiyle-konulan-ferforjeler,-belediye-ekiplerince-kaldirildi-(1).jpgrize-belediyesi-tarafindan-onceki-donem-ataturk-ve-cumhuriyet-caddelerine-yayalarin-karsidan-karsiya-gecislerini-engellemek-gerekcesiyle-konulan-ferforjeler,-belediye-ekiplerince-kaldirildi-(3).jpgrize-belediyesi-tarafindan-onceki-donem-ataturk-ve-cumhuriyet-caddelerine-yayalarin-karsidan-karsiya-gecislerini-engellemek-gerekcesiyle-konulan-ferforjeler,-belediye-ekiplerince-kaldirildi-(7).jpg