Rize'de 2. Girişimcilik Kursu Başladı

Rize'de 2. Girişimcilik Kursu Başladı
KOSGEB ile Rize İşkur Müdürlüğü tarafından organize edilen Girişimcilik Kursunun ikincisi bugün Rize'de başladı.

Türkiye'de il müdürlüklerinin yaptıkları çalışmalara göre değerlendirildiği  başarılı iller sıralamasında 17. sırayı alarak ülke genelinde ilk 20 il arasında yer alan Rize İŞKUR İl Müdürü Yahya Kanbur, KOSGEB işbirliği ile İşkur'un ortaklaşa düzenlediği Girişimcilik Kursu'nun ikincisinin bugün Rize'de başladığını açıkladı.

Kanbur, yaptığı açıklamada, ilimizde ikinci defa düzenlenen girişimcilik kursunda 100 kursiyerin eğitim görmeye başladığını belirterek "50'si Rize, 50'si Pazar ilçesinde olmak üzere 25'er kişilik sınıflarda ikişer gruplar halinde toplam 100 kişi girişimcilik kursumuza katıldı. TÜMSİAD Rize Şubesi binasında gerçekleşmekte olan kursumuzda 1,5 ay sürecek teorik eğimde kursiyerlerimiz 72 saat ders görecek. 1,5 aylık eğitimden sonra proje çalışmalarına başlayacak kursiyerlerimizin projelerini KOSGEB'e gönderdikten sonra kabul edilecek projelerin sahiplerine iş kurmaları için KOSGEB tarafından maddi destek sağlanacak. Kursiyerlerimize ayrıca yemek ve yol parası olarak günlük 15 TL. ödeniyor." dedi.

rize-iskur-muduru-yahya-kanbur.jpg

Girişimcilik Kursunun Rize'de ikinci defa düzenlendiğini açıklayan İŞKUR Rize İl Müdürü Yahya Kanbur, ilk kursun Rize ile birlikte Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde düzenlendiğini ilk kursla beraber Rize'de bu yıl içinde 200 kişinin girişimcilik kursuna katıldığını açıkladı. Kanbur ayrıca ilk kursu başarıyla tamamlayan girişimcilerin ise proje çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.