Rize'de 2. Kadın Aday Adayı

Rize'de 2. Kadın Aday Adayı
Rize'de belediye başkanlığı için 2. kadın aday adayı belli oldu. Ancak bu kez kadın aday adayı Ak Parti'den değil. İşte Rize'nin 2. kadın aday adayı ve partisi:

Rize’de Çamlıhemşin Belediyesi için aday adaylığını açıklayan Sema Akçam’dan sonra Rize’nin 2. kadın aday adayı Pazar Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday adayı olan Femin&Art Genel Başkanı Şükran Yangın Üst oldu.

6 yıl önce Trabzon’da kurduğu Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğini kısa sürede dünyanın 10 ülkesinde ve Türkiye'nin 11 ilinde şubeleri olan dünya çapında bir derneğe dönüştüren, her yıl gerçekleştirdiği uluslararası resim festivali ile Trabzon ve Rize’ye Japonya'dan Fransa'ya, Lübnan'dan Rusya'ya kadar geniş coğrafyayı kapsayan, yirmi beş ülkeden yüzlerce sanatçıyı getiren ressam ve eğitimci Şükran Yangın Üst, Pazar’ı parmakla gösterilecek, Türkiye’ye örnek bir ilçe haline getirmek için yola çıktı.

kemal-kilicdaroglu-sukran-yangin-ust.jpg

2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Pazar Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday adayı olan Femin&Art Genel Başkanı Şükran Yangın Üst, şimdiden Pazar halkının desteğini almış durumda…

Aday adaylığı Pazar’da heyecan uyandıran Şükran Yangın Üst, Pazar’da dolaşırken halkın ilgisi karşısında duygulandığını belirterek, insanımızın sıcaklığı, samimiyeti, bize olan ilgisi, Pazar’ı evrensel anlamda bir kent görünümüne kavuşturmak ve dünya ölçeğinde yaşanır bir ilçe yapmak konusundaki azmimi daha da kamçıladı” diye konuştu.

Atatürk Türkiye’sinde kadının elde ettiği sosyal ve siyasal haklara dikkat çeken Pazar’daki tek kadın Belediye Başkan aday adayı Üst, “Ulu Önder Atatürk’ün açtığı çağdaş uygarlık yolunda Türk Kadını olarak, Karadeniz’den dünyaya sanat yoluyla bir mesaj veriyoruz. Ülkemizi tanıtıyor, sanatın evrensel diliyle dünyaya, ülkemizin barış ve kardeşlik duygularını taşıyoruz. Bu anlayışla Pazar Belediye Başkanlığı için Atatürk’ün partisi olan CHP’den aday adayı oldum” dedi.

sukran-yangin-ust-rizedeki-2.-kadin-aday-adayi-1.jpg

2 YILDA PAZAR’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Doğduğu, büyüdüğü, suyunu içtiği, toprağında yoğrulduğu Pazar’ı, Pazar halkı ile el ele vererek baştan sona değiştireceğini söyleyen ve ‘Pazar’a Kadın Eli Değecek’ sloganıyla yola çıkan Şükran Yangın Üst, “Pazar Belediye Başkanlığına aday adaylığımı açıkladıktan sonra dünyanın dört bir yanından dostlarım arayarak kutladılar ve desteklerini ifade ettiler. Ellerinden gelen her türlü katkıyı yapacaklarını söylediler. İtalya’da yıllardır çalışan, mesleğinin doruğundaki bir arkadaşım, ‘Sen Pazar’a Belediye Başkanı ol, gelip senin yanında asgari ücretle çalışacağım’ dedi. Bunun gibi mesleki kariyerlerinin zirvesindeki onlarca arkadaşım benzer ifadelerde bulunuyor” şeklinde konuştu.

HALK PAZAR’DA YAŞAMAKTAN MUTLULUK DUYACAK

Belediye Başkanı olması halinde ilk yapacağı işin bir sanat kurulu ve deneyimli bir proje ekibi kurmak olacağını ifade eden Pazar Belediye Başkan Aday Adayı Şükran Yangın Üst, görsel ve sosyal yaşam olarak Pazar’ın iki yıl içinde çehresinin değişeceğini, insanların Pazar’da yaşamaktan mutluluk duyacağını, Pazar’ın sadece Rize’nin değil, ülkenin en güzel ilçeleri arasında parmakla gösterileceğini sözlerine ekledi.

sukran-yangin-ust-rizedeki-2.-kadin-aday-adayi-2.jpg

Haber: Deniz Varlı