Rize'de 2 Kişinin Öldüğü, 1 Kişinin Komalık Olduğu Olayın Perde Arkası

Rize'de 2 Kişinin Öldüğü, 1 Kişinin Komalık Olduğu Olayın Perde Arkası
Rize sahil dolgu alanında meydana gelen ve 2 şahsın öldüğü, 1 şahsın ağır yaralandığı olayla ilgili olay yerinde bulunan 4 kişi Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Rize Belediye binası karşısı İtfaiye Müdürlüğü yakınında sahil dolgu alanında meydana gelen ve 2 şahsın öldüğü, 1 şahsın ağır yaralandığı olayla ilgili ölen şahıslarla birlikte olay yerinde bulunan ve çeşitli suç sabıkaları bulunan 4 kişi Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet ekiplerinin şahıslardan bir tanesinin ikametinde ve iş yerinde yaptığı aramalarda ruhsatsız Browning marka silah, bu silaha ait şarjör, 14 adet mermi ve uyuşturucu madde içiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi.

image-612.jpeg

Rize'de 28 Aralık 2015 tarihinde Sahil Dolgu Sahası Deniz tarafı kayalık alanda meydana gelen ve Erdinç Topal ile Mustafa Bayraktar'ın hayatını kaybettiği, H.B.'nin ise komalık olduğu “Şüpheli Ölüm" konusunu araştıran Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan inceleme ve soruşturma neticesinde olayın gerçekleştiği akşam maktul şahıslarla birlikte oldukları tespit edilen Ü.Y, S.Y, B.D ve S.G ekiplerce yapılan çalışmalarda yakalandı. Cumhuriyet Savcısından alınan arama kararıyla Ü.Y isimli şahsın ikametinde ve iş yerinde yapılan aramalarda ruhsatsız Browning marka silah, bu silaha ait şarjör, 14 adet mermi ve uyuşturucu madde içiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi.

image-613.jpeg

Şahısların yapılan incelemesinde ise şüphelilerden B.D.'nin "Uyuşturucu madde bulundurmak, satın almak kabul etmek, parada sahtecilik ve iş yeri dokunulmazlığını ihlal suçlarından toplam 5 adet suç kaydının olduğu, S.Y.'nin “Uyuşturucu madde bulundurmak, satın almak kabul etmek, hakaret, yaralama ve hırsızlık suçlarından toplam 10 adet suç kaydının olduğu, S.G.'nin “Hırsızlık, Uyuşturucu, Kasten yaralama, mala zarar verme ve suç eşyasını kabul etme suçlarından toplam 8 adet suç kaydının olduğu, Ü.Y.'nin ise “Uyuşturucu madde bulundurmak, satın almak kabul etmek, tehdit, yağma, 6136 sayılı Ateşli Silahlar kanunu’na muhalefet suçlarından toplam 65 adet suç kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

image-614.jpeg

“İhmal Sonucu Ölüme Sebebiyet verme, 6136 sayılı Kanun’a Muhalefet, Uyuşturucu Madde Kullanmak ve Satmak ” konusu ile ilgili olarak emniyet ekiplerince işlemleri tamamlanan şahıslardan B.D, S.Y ve S.G Cumhuriyet Savcılığından, Ü.Y ise çıkarılmış olduğu mahkemece Adli Kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

image-615.jpeg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'de deniz kenarında iki erkek cesedi bulundu FOTO GALERİ

Rize'de Sahilde 2 Gencin Cesedi Bulundu 1 Genç ise Komada