Rize'de 2. Kutsal Topraklarda Manevi Şifa Projesi

Rize'de 2. Kutsal Topraklarda Manevi Şifa Projesi
Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği, kanser hastalarına manevi destek sağlamak amacıyla “Kutsal Topraklarda Manevi Şifa“ programının ikincisini başlattı.

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği, kanser hastalarına manevi destek sağlamak amacıyla 2015 yılında startını verdiği “Kutsal Topraklarda Manevi Şifa“ programının ikincisini Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantı ile başlattı.

Üniversitenin Sosyal Tesislerindeki programa; Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın eşi Esma Bektaş, Üniversitenin Genel Sekreteri Adnan Er, Rize Dernekler İl Müdürü Kazım Demirci, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen ile Dernek Yöneticileri ve umre ziyareti gerçekleştirecek olan kanser hastaları katıldı.

rizede-kutsal-topraklarda-manevi-sifa-projesi-(6).jpg

Kutsal topraklarda kafile hocası olarak görev yapacak olan İkram Börekçi tarafından edilen dua sonrası Rektör Karaman bir konuşma yaparak, kutsal topraklara yolculuk edecek olan hastalara şifa dileğinde bulundu, projenin hayata geçmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

rizede-kutsal-topraklarda-manevi-sifa-projesi-(1).jpg

Yemekli toplantıda gerçekleştirilen konuşmalarda, kanser hastalığının sağlık boyutu olduğu kadar psikolojik, sosyal ve manevi boyutu olan bir hastalık olduğuna, yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda, maneviyatın ve dindarlığın sağlık, hastalığı yenebilme, hayat kalitesi ve hastalıklarla yaşayabilme kabiliyeti üzerindeki pozitif etkilerinin tespit edildiğine dikkat çekilerek, bu hastalıkla mücadele eden kişilere manevi desteğin son derece önemli olduğu vurgulandı. Bu amaçla başlatılan “Kutsal Topraklarda Manevi Şifa” projesi çerçevesinde umre ziyareti gerçekleştirenlerden beden sağlığının yanında moral ve motivasyon anlamında çok olumlu geri dönüşler alındığı, bu nedenle geçen yıl ki başvuru sayısının bu yıl ikiye katlandığı hatırlatıldı.

Umre ziyareti programına katılacak olmanın sevinç ve heyecanını yaşayan kanser hastaları ise yaptıkları konuşmalarda salonda bulunanlara duygu dolu anlar yaşatarak emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

17-24 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan umre ziyaret programının ülkemizin tüm illerine örnek olması temennisinde bulunulan program sonunda günün anısına toplu fotoğraf çektirildi.

rizede-kutsal-topraklarda-manevi-sifa-projesi-(7).jpgrizede-kutsal-topraklarda-manevi-sifa-projesi-(8).jpgrizede-kutsal-topraklarda-manevi-sifa-projesi-(2).jpgrizede-kutsal-topraklarda-manevi-sifa-projesi-(3).jpg

rizede-kutsal-topraklarda-manevi-sifa-projesi-(4).jpgrizede-kutsal-topraklarda-manevi-sifa-projesi-(5).jpgrizede-kutsal-topraklarda-manevi-sifa-projesi-(9).jpg