Rize'de 2. Özgecan Yürüyüşü

Rize'de 2. Özgecan Yürüyüşü
Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülmesi, Rize'de ikinci kez bir araya gelen grup tarafından yürüyüşle protesto edildi.

Rize’de geçtiğimiz gün bir araya gelen ve İsmail Kahraman Kültür Merkezi önünden Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüşle Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi olayını protesto eden grup, bu akşam saatlerinde aynı yerden başlayıp Cumhuriyet Meydanına kadar bir kez daha yürüyüş yaparak olayı protesto etti. Grubun, Cumartesi günü 13.30’da 3. kez aynı yerden başlayan bir yürüyüş daha düzenleyerek kadına şiddetin son bulması için bir kez daha protesto yürüyüşü gerçekleştireceği açıklandı. Yürüyüşe, tiyatro gösterimi için Rize'de bulunan Ankara Devlet Tiyatrosu oyuncuları da destek verdi.

rizede-ozgecan-yuruyusu--20.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu-63.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu-61.jpg

Bu akşama saatlerinde İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nin önünde toplanan grup, pankartlar taşıyarak ve "Susma Haykır, Kadına Şiddete Hayır", "Şiddetin Çözümü Şiddet Değildir" ve "Kadına Kalkan Eller Kırılsın" sloganları atarak Cumhuriyet Caddesini takip ederek Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe bazı erkekler ve vatandaşlar da destek verirken, yürüyüşe yaklaşık 600 kişi katıldı. Yakalarına Özgecan Aslan'ın fotoğrafını da takan grup, ellerinde meşaleler taşıdı.

rizede-ozgecan-yuruyusu--16.jpg

Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüşle alakalı grup adına bir açıklama yapan Ebru İbuk Çelik, Özgecan'ın katledilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek olayı kınadı. Kadın cinayetlerini kınamak için bir araya geldiklerini ifade eden Çelik, "Toplum olarak en büyük sorunlarımızdan birisi de kadına şiddet ve kadın cinayetleridir. Kadınlar tam anlamıyla bir filozofun da söylediği gibi 'gökyüzünün yarısıdır.' kadınların sahip çıkılmaya değil, sevilmeye ve toplumda saygı duyulmaya ihtiyacı var. Başka kızlarımızda hayatının bağrında yitip gitmesin" diye konuştu.

ebru-ibuk-celik.jpg

Çelik’in açıklamalarının ardından ise Ses Sendikası adına Dr. Feride Alakuş, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Fazilet Türüt, anneler  adına Sare Yazıcı da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından halk şairi Celal Cebir, Özgecan Aslan için yazmış olduğu şiiri okudu. Grup daha sonra olaysız dağıldı.

celal-cebir-siir-okurken.jpg

feride-alakus-konusma-yaparken.jpg

fazilet-turut-konusma-yaparken.jpg

sare-yazici.jpg

feride-alakus-doktor-konusma-yaparken.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--2.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--21.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu-64.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu-62.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu-60.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu-59.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu-58.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu-57.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu-56.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu-55.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu-54.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu-53.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--1.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--3.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--4.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--5.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--6.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--7.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--8.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--9.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--10.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--11.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--12.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--13.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--14.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--15.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--18.jpg

rizede-ozgecan-yuruyusu--22.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'de Özgecan Protestosu