Rize'de 2. Yılmaz Vak'ası Olur mu?

Rize'de 2. Yılmaz Vak'ası Olur mu?
Yaklaşan milletvekilliği genel seçimleri öncesi Rize acaba 2. Mesut Yılmaz vak'asını yaşayacak mı?

22 Temmuz 2007 milletvekilliği seçimlerinde Rize'den 41.042 oy alarak Bağımsız Milletvekili seçilen A. Mesut Yılmaz, milletvekili seçildikten sonra hemşerilerinin kendisinden beklediği muhalefeti mecliste gösteremeyince hemşerilerini hayal kırıklığına uğratmıştı. Rizeliler şimdi o zaman gösterdikleri vefa borcunu, Mesut Yılmaz'a oy vererek kapattıklarını ve bu seçimde Rize'ye hizmet edecek partiye oy vereceklerini belirtiyor.

Yaklaşan 12 Haziran seçimleri öncesinde Rize'de sonuçların nasıl çıkacağı merakla beklenirken şehrin genelinde Ak Parti'nin Rize'de 3 milletvekilini kazanacağı yönünde bir durum sözkonusu. Bunda en büyük etken olarak Mesut Yılmaz'ın aktif siyasetten çekilmesi ve Mesut Yılmaz'ın "Rize'de hiçbir adayı desteklemeyeceğim" sözleri olarak gösterilirken diğer partilerin Rize'de Ak Parti'nin alacağı oy sayısının Rize'nin milletvekili sayısının 3 olmasından dolayı 3'te birine ulaşamayacağı inancı hakim.

Zira, 2007 seçimlerinde Ak Parti gümrüklerden gelen oylarla birlikte 97.059 oy alarak Rize'den 2 milletvekili çıkarırken Bağımsız Aday A. Mesut Yılmaz 41.042 oyla Rize'nin meclise gönderdiği 3. isim olmuştu. Aynı seçimlerde CHP 13.783, MHP 10.611, Saadet Partisi 6.184, Demokrat Parti ise 5.818 oy almıştı.

Rizeliler, 2007 milletvekilliği seçimlerinde Mesut Yılmaz'ın almış oyduğu oyların büyük bir bölümünün 12 Haziran seçimlerinde Ak Parti'ye kayacağı ve Rize'nin seçmen sayısının artmasından dolayı Ak Parti'nin Rize'de 130 bin civarında bir oyla rakiplerine ezici bir üstünlük sağlayarak 3 milletvekilini rahatlıkla kazanacağı  görüşündeler.