Rize'de 2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları sona erdi

Rize'de 2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları sona erdi
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde 81 il ve ilçe müftülüklerince açılan Yaz Kur'an Kursları sona erdi.

Ülke genelinde olduğu gibi Rize il ve ilçe müftülüklerince tüm cami ve Kur’an kurslarında açılan Yaz Kur'an Kursları, düzenlenen kapanış programları ile taçlandırıldı.

Bu kapsamda Rize İl Müftülüğü tarafından Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde kapanış programı düzenlendi.

Yaz Kur’an kursu öğrencisi İsmail Berk Peker’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Naci Çakmakçı, “3 Temmuz-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında ilimiz genelinde gerçekleştirilen yaz kurslarında bin 73 sınıfta 15 bin 885 öğrencimiz Kur’an’la buluştu, dini bilgiler öğrendi, milli ve manevi değerleriyle tanışıp, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde bulundu. Bugün burada şenlik havasında gerçekleştirdiğimiz programda öğrencilerimiz; yüz boyama, ebru sanatı, zekâ oyunları, bilmece, bulmaca, bilek güreşi, futbol, basketbol, sokak oyunları ve benzeri oyunlarla doyasıya eğlendi. Emeği geçen din görevlilerimize, Gençlik Koordinatörlerimize, manevi Danışmanlarımıza, Türkiye Diyanet Vakfı Gönüllülerimize ve Gençlik Merkezi Gönüllülerimize teşekkür ediyorum. 6 hafta boyunca kurslarımıza devam eden öğrencilerimizi ve fedakârca çalışan tüm din görevlilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Programda öğrencilere pamuk şeker, patlamış mısır ve balon dağıtıldı.

rizede-2023-yili-yaz-kuran-kurslari-sona-erdi.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.