Rize'de 24 Kasım Etkinlikleri

Rize'de 24 Kasım Etkinlikleri
24 Kasım Öğretmenler Günü, Rize'de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından tören, Rize İsmail Kahraman kültür Merkezinde devam etti.

Buradaki törene Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin, Rize Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Baki Kesicioğlu ile öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Vali Hacımüftüoğlu, burada yaptığı konuşmada, öğretmenliğin sadece profesyonel anlamda yapılan bir iş olmadığını, hayatın her alanının bir anlamda öğretmenlik olduğunu söyledi.

İnsanın hayata ilk adım attığında ilk öğretmenini annesi olduğunu ifade eden Hacımüftüoğlu, insanın yaşantısı boyunca yaptığı işlerde kendisine bir şey öğretenin, bir anlamda insanın öğretmeni olduğunu kaydetti.

İnsanın beşikten mezara kadar hem öğrendiğini, hem de öğrettiğini belirten Hacımüftüoğlu, "Ancak elbette ki öğretmenlerin insan hayatında çok önemli yeri vardır. Bu değeri de birkaç söz ile ifade etmek mümkün değildir" dedi.

İl Milli Eğitim müdürü Kesicioğlu ise, Rize'de 12 anaokulu, 118 ilköğretim okulu, 72 de orta öğretim okulunda 70 bin öğrenciye 4 bin 300 öğretmen ile eğitim verildiğini kaydetti.

Törende bu yıl emekli olan öğretmenlere Vali Hacımüftüoğlu plaket verdi.