Rize'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Rize'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı
Rize Valisi Kemal Çeber, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü programına katılarak tüm eğitim camiasının öğretmenler gününü kutladı.

Program, İsmail Kahraman Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda Rize Valisi Kemal Çeber'in yanı sıra Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve velinin katılımıyla gerçekleştirildi.

rizede-24-kasim-ogretmenler-gunu-kutlandi-foto-galeri.jpg

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk' un Öğretmenler Günü Mesajı okundu .

Programda günün anlam ve önemini belirten  konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, "Kitaplar arasında kalbin ortasında ,vatan toprağında saklayıp asla kurutmadığımız çiçeklerimize, şehit öğretmenlerimize saygı ve rahmet dileklerimi sunarım. Kutlu vatan topraklarımızda başta Rize'de görev yapan öğretmenlerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum, meslektaşlarıma  başarılar ve esenlikler dilerim."dedi.

Program Türk Tarih Kurumunun Öğretmenler Günü videosunun izlenmesinin ardından; aday öğretmenler adına ve  emekli öğretmenler adına günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalarla devam etti. Ardından "Hizmet Şeref Belgesi" almaya hak kazanan öğretmenler, Şeref Belgelerini Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Vali Kemal Çeber'den aldılar.

Kutlama programında öğretmenlere hitap eden Vali Çeber, "Sevgiyle evlatlarımızı yarınlara taşıyan, doğru ve yanlışı öğreterek akıl ve vicdanlarımızı aydınlatan , emek vererek bilimle yol almamızı sağlayan toplumumuzun vazgeçilmez değerleri öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en kalbi duygularımla  kutluyorum. Tarihimize yön veren atalarınızın yaşamları incelendiğinde görülecektir ki öğretmenlerine büyük değer vermişlerdir.Yavuz Sultan Selim yolculuk sırasında  hocasının atı kaftanına çamur sıçratınca, hocası üzülmesin diye vasiyet vererek bu kaftanı ben ölünce tabutumun üzerine örtün demiştir. Tarih boyunca medeniyetlerin mimarları olan öğretmenler, insanlığın yeni çağında da yine en önemli rolü üstlenecek, Türkiye’nin geleceğini inşa edecek yeni nesiller öğretmenlerimizin eseri olacaktır.

Ailelerinin kıymetlisi evlatlarımızı yetiştirmek, toplumumuzu muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak ve eğitimde kaliteyi artırmak için öncül kaynağımız, kanalımız ve eğitimin en temel unsuru öğretmenlerdir. İstikbalimiz sizlerin ellerinde büyümektedir. Görkemli bir geçmişten ışıltılı bir geleceğe ancak sizlerle ulaşabiliriz. Öğretmen, insanı ve dolayısıyla toplumu şekillendiren, aydınlık yarınların anahtarıdır.

Her günü evlatlarımızı ileri taşımak için yeni bir sayfa olarak değerlendiren kalbi vatan ve meslek aşkıyla dolu, Rize'mizde görev yapan öğretmenlerimize ve bu kutsal mesleğe yeni başlayan aday öğretmenlerimize  görevlerinde başarılar diliyorum.

Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi ve siz kıymetli öğretmenlerimizin üstlendiği önemli görevin  farkında olan vatanımıza kast etmiş terör örgütlerince şehit edilmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Emekli öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu yarınlar niyaz ediyorum.“ dedi.

Tevfik İleri Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo izleyenlere duygusal anlar yaşattı. 'Şehit Öğretmenler Anısına'  hazırlanan video gösterisinin izlenmesinin ardından program sona erdi.