Rize'de 27 Sağlık Kursiyeri Sertifika Aldı

Rize'de 27 Sağlık Kursiyeri Sertifika Aldı
Rize'de "Travma ve Resüsitasyon" Kursuna katılan 27 sağlık personeli sertifika aldı.

Rize ve Artvin’deki  Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan 27 sağlık personeline yönelik düzenlenen "Travma ve Resüsitasyon" kursu tamamlandı. Kurs sonucunda kursiyerlere sertifika verildi.

Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda, dört gün boyunca süren eğitimin ardından düzenlenen sertifika törenine katılan Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, burada yaptığı açıklamada, Trabzon Bölge Araştırma ve Uygulama Merkezinin katkıları ile Rize Eğitim sorumlularımızca sağlık personellerimize HTT-TRK (Hemşire Teknisyen ve Teknikerlere Yönelik Travma Resüsitasyon) Kursu Sağlık Müdürlüğü Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi eğitmenleri tarafından verildiğini söyleyerek, eğitimin temel amacının, karşılaşılacak acil vakalara yönelik tıbbi müdahalelerle ilgili teorik, daha sonrasında ise pratik eğitimler verilerek, personelin bilgi ve becerisini arttırmak olduğunu belirtti.

rizede-travma-ve-resusitasyon-kursu-sertifika-toreni-3.jpg

Rize Eğitim Birim Sorumlusu Paramedik Duygu Yolcu ise, oldukça verimli bir eğitim geçirdiklerini söyleyerek, ğitim Birim Sorumlusu Duygu Yolcu, vatandaşa acil sağlık hizmeti sunan personelin eksik noktalarını tespit ederek, daha kaliteli ve etkin hizmet sunma noktasında yapılması gereken eğitimleri vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Eğitimde başarılı olan personeller için sertifika töreni düzenlendi. Ayrıca Trabzon Bölge Eğitim Koordinatörü Dr. Ebru Çelik'e katkılarından dolayı Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, teşekkür plaketi verdi.

rizede-travma-ve-resusitasyon-kursu-sertifika-toreni-1.jpg

rizede-travma-ve-resusitasyon-kursu-sertifika-toreni-2.jpg

rizede-travma-ve-resusitasyon-kursu-sertifika-toreni-7.jpg

rizede-travma-ve-resusitasyon-kursu-sertifika-toreni-8.jpg

rizede-travma-ve-resusitasyon-kursu-sertifika-toreni-9.jpg