Rize'de 29 Ekim Coşkusu

Rize'de 29 Ekim Coşkusu
Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene, Vali Ersin Yazıcı, Rize Milletvekili Hasan Karal, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Vali Yardımcıları Turan Yılmaz, Mehmet Kurt, Emre Nebioğlu ile diğer protokol mensupları, adli ve askeri personel, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

toren-006.jpg

Vali Yazıcı beraberinde İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Semih Coşkun, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, protokol üyeleri ile törene katılan vatandaşların, askeri birliklerin ve öğrencilerin bayramını kutladı.   

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Aziz Şehitlerimizin anısına Saygı Duruşu yapılıp İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Vali Ersin Yazıcı'ya gönderdiği mesaj okundu. Sonrasında kürsüye çıkan Vali Ersin Yazıcı, Cumhuriyetin 92. yıl dönümünde günün anlam ve önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı.  Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıl dönümünü Rize'de kutlamaktan büyük bir onur duyduğunu belirten Vali Yazıcı, "Bugün, millî kurtuluş mücadelemizin başarıya ulaşmasının ardından, milletimizin yeni bir devlete ve cumhuriyete kavuşmasının 92. yıldönümünü kutlamaktayız" dedi.

image-108.jpeg

DEVLETİMİZİN GÜCÜ SINANMAMALI
Konuşmasında son dönemlerde artan terör olaylarına da değinen Vali Ersin Yazıcı, "Üzülerek ifade etmek isterim ki, ülkemizde son aylarda meydana gelen ve milletimizi hüzne boğan terör olayları sebebiyle bu seneki bayramımızı buruk kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ne pahasına olursa olsun terörle mücadeleye devam edecektir. Bugüne kadar böyle olmuştur, bundan sonra da aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir. Bunu herkesin bilmesi lazım. Devletimizin gücü, milletimizin birlik ve beraberliği sınanmamalı, gerçekleştirilen bu saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşmayacağı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ülkesi ve milleti ile birlikte ebediyen tek bayrak, tek devlet, tek millet, tek vatan toprağında varlığını devam ettireceği asla unutulmamalıdır "diye konuştu.

image-109.jpeg

SORUMLULUKLARIMIZ DAHA DA BELİRGİN OLMAKTADIR
Milli mücadelede herkesin emeğinin olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Devletimizi, Cumhuriyetimizi, Demokrasimizi ve Toplumumuzu hedefleyen terör örgütlerinin menfur eylemleri karşısında sorumluluklarımız daha da belirgin olmaktadır. Bu bağlamda, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, bu kutlu vatanı müdafaa etmek için kanları ve canlarıyla mücadele eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygıyla yâd ediyor, teşekkürü borç biliyorum" dedi.

image-111.jpeg

İDARE EDİLENLER DEĞİL İDARE EDENLER…
Cumhuriyetin katlanılan büyük fedakârlıkların sonucunda kurulduğunu söyleyen Vali Yazıcı, " Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz büyük yokluklar içinde verdikleri mücadele sonucu bizlere miras kalan cumhuriyetimizi her daim başarılı ve güçlü kılmak hepimizin boynunun borcudur. Cumhuriyetimiz, Birinci Dünya Savaşı'nın galipleri olan, zamanın en güçlü devletlerine karşı verilmiş bir bağımsızlık savaşının ve katlanılan büyük fedakârlıkların sonucunda kurulmuştur. Türk milleti Cumhuriyetin ilanıyla, bağımsızlığı olmadan, başka milletlerin tahakkümü altında asla yaşayamayacağını tarihe bir kez daha yazmış ve 'idare edilenler' değil 'idare edenler' arasında yer alacağını göstermiştir" şeklinde konuştu.

image-112.jpeg

EN ÖNEMLİ KALKINMA GÜCÜ EĞİTİMDİR

Konuşmasında eğitim vurgusu yapan Vali Yazıcı, "Vatandaşlarımızın eğitimine, ilköğretimden yükseköğretime kadar, her aşamada en büyük önemi vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarımız ve gençlerimiz Cumhuriyetin en büyük güvencesidir. Eğitime yapılan yatırımın ülkemizin geleceğine yatırım olduğunu hatırda tutarak, Devletimizin sunduğu eğitim olanaklarından çocuklarımızın en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamalıyız. Eğitim çalışmalarını desteklemeli, eğitime gereken önemi vermeliyiz. Çünkü en önemli kalkınma gücü eğitimdir "dedi.

GÜÇLÜ VE MÜREFFEH BİR TÜRKİYE

image-113.jpeg

Türkiye'nin dünyada hak ettiği yere geleceğine inandığını belirten Vali Ersin Yazıcı, "Bugünlere nasıl gelindiğini unutmamalı, şanlı tarihimize, millî benliğimize sahip çıkarak, çağdaş uygarlık yolunda kararlı biçimde yürümeye devam edeceğiz. Halkımızın her bakımdan mutlu olduğu, güçlü, zengin, müreffeh bir Türkiye hedefine ulaşmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023'e geldiğinde, güçlü demokrasisi, dev ekonomisi, birlik ve beraberliğini daha da pekiştirmiş yapısıyla Türkiye'nin dünyada hak ettiği yere geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

CUMHURİYET COŞKUSU
Konuşmaların ardından program, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapılan "Cumhuriyet Coşkusu" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

0233-006.jpg

Öğrenciler tarafından okunan şiirler vatandaşlardan büyük alkış alırken, kutlamalar resmigeçit töreninin ardından son buldu.

Resmigeçit töreni,  okul öğrencileri, belediye bando takımı, sporcular, emniyet müdürlüğü birimleri, yaya askeri birliklerin katılımıyla yapıldı. Polisin ve askeri geçişinin büyük beğeni kazandığı geçit töreni halkın coşkulu katılımıyla renkli görüntülerin objektiflere yansımasına sebep olurken, öğrencilerin geçişleri de büyük ilgi topladı.

32265.jpg

89-001.jpg

2-030.jpg