Rize'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi

Rize'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Düzenlendi
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 93. yıl dönümü kutlamaları, Rize Öğretmenevi’nde düzenlenen resepsiyonla devam etti.

Rize Valiliği tarafından düzenlenen resepsiyonda Vali Erdoğan Bektaş, eşi Esma Bektaş ile birlikte tebrikleri kabul ederek gelen davetlilerle tek tek tokalaştı.

29-ekim-resepsiyonu-rize-(2).jpg

Cumhuriyet resepsiyonuna, Rize’deki askeri ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın kuruluşları temsilcileri, şehit aileleri ile gaziler ve aileleri katıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, davetlilere hitaben yaptığı konuşmasının ilk bölümünde katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkür etti ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını kutladı.

29-ekim-resepsiyonu-rize-(7).jpg

Vali Bektaş, konuşmasının devamında; “Malumunuz Cumhuriyetimizin 93. yıldönümünü idrak ediyoruz. Gerçekten olağanüstü bir Kurtuluş Savaşından sonra ulaştığımız Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana, 93 yıl boyunca ülke olarak çeşitli sorunlarla yüzleşmek zorunda kaldık. Bütün bu sorunlara rağmen Dünya’da gerçekten örnek gösterilecek işler başaran bir ülke olarak Milletimizin değerlerinden, öz gücünden, öz güveninden yola çıkarak çevresinde hatırı sayılır işler yapan, örnek gösterilen bir ülke haline gelmeyi başardık. Giderek başarılarımız ve dışardan görünürlüğümüz daha da artıyor. Bu arttıkça da maalesef başımızdan sorunlarımızda eksik olmuyor.

15 TEMMUZ’DA YÜZLEŞTİĞİMİZ PROBLEMLERİ HEPİMİZ HATIRLIYORUZ

15 Temmuz kalkışmasında yüzleştiğimiz problemleri hepimiz biliyoruz. Uzun yıllardır Ülkemizin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, bölücü terör unsurlarına karşı topyekûn yürüttüğümüz mücadele de ortada. Yine sınırlarımız dışında cereyan eden bir yığın karışıklık ve problemden bir şekilde etkileniyoruz. Bütün bunlara rağmen, varlığımızı gelişerek, milletimize refah ve mutluluk sunarak, bölgemizde örnek olarak sürdürüyoruz. Bu çerçevede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız gerçekten önemli. 15 Temmuz günü Milletimiz ortaya koyduğu bilinç, bir arada olma iradesi ve her şeye rağmen çıplak elle en gelişmiş silahlara karşı durabilme kararlılığı ve becerisi, gerçekten Milletimizin rastgele bir millet olmadığını, geldiğimiz bu yerin tesadüfi bir yer olmadığını bütün dosta düşmana göstermiştir. Çanakkale’den ve Kurtuluş Savaşı yıllarından sonra, 15 Temmuz olayı Milletimizin tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak yerini almış ve ebediyen hatırlanacaktır. Tabi ki şehitlerimiz oldu. Tabi ki gazilerimiz oldu. Tabi ki bir bedel ödedik. Ama Milletimizin verdiği destek, Milletimizden aldığımız güçle dünden daha güçlü, daha kuvvetli ve daha umut dolu olarak geleceğe yürüyoruz. Dosta güven, düşmana da korku saçmaya devam ediyoruz. Sorunlarımızı hep birlikte çözerek geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimize olan inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle katılımlarınızdan dolayı hepinize tekrar teşekkür ediyor, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet, şükranla anıyor ve hepinizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” şeklinde konuştu.

29-ekim-resepsiyonu-rize-(15).jpg

29-ekim-resepsiyonu-rize-(4).jpg29-ekim-resepsiyonu-rize-(5).jpg29-ekim-resepsiyonu-rize-(6).jpg29-ekim-resepsiyonu-rize-(14).jpg

29-ekim-resepsiyonu-rize-(9).jpg

29-ekim-resepsiyonu-rize-(16).jpg29-ekim-resepsiyonu-rize-(10).jpg29-ekim-resepsiyonu-rize-(11).jpg29-ekim-resepsiyonu-rize-(1).jpg

29-ekim-resepsiyonu-rize-(3).jpg29-ekim-resepsiyonu-rize-(8).jpg29-ekim-resepsiyonu-rize-(12).jpg29-ekim-resepsiyonu-rize-(13).jpg