Rize'de 3 Kişinin Öldüğü Kahvehaneye Yapılan Silahlı Saldırıda 2 Kişi Tutuklandı

Rize'de 3 Kişinin Öldüğü Kahvehaneye Yapılan Silahlı Saldırıda 2 Kişi Tutuklandı
Rize’nin İkizdere ilçesinde geçtiğimiz ay kahvehaneye yapılan silahlı saldırıda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Rize’nin İkizdere ilçesi Güneyce köyünde 1 Kasım 2016 tarihinde bir kahvehaneye silahlı saldırı gerçekleşmişti. Uzun namlulu silah ve tabanca ile yapılan saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştı.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Rize İl Jandarma Komutanlığı tarafından Rize, Trabzon ve İstanbul illerini kapsayan operasyonlar sonrası 7 kişi gözaltına alınarak, Rize Adliyesine sevk edildi. Gözaltına alınan şahıslardan 5’i hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri getirilirken, 2 şahıs hakkında tutuklama kararı verildi. Firari 3 kişinin arama çalışmalarına ise devam ediliyor.

jandarma-rize-adliyesi.jpg

İhale tartışması nedeniyle düzenlendiği öne sürülen ve İkizdere ilçesinin Güneyce köyünde 1 Kasım'da kahvehaneye yapılan silahlı saldırıda, Mehmet Yaşar Akyıldız ve Abdullah Özkan olay yerinde hayatını kaybetmiş, Orhan Algül, Fatih Işık, İhsan Albayrak, Cemal Oğuz, Hüseyin Yılmaz, Hasan Akay, Hızır Çakır ve Ahmet Şahin Akyıldız yaralanmıştı.  Durumu ağır olan Ahmet Şahin Akyıldız, Rize Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.