Rize'de 3. Kodlama Festivali Gerçekleşti

Rize'de 3. Kodlama Festivali Gerçekleşti
Rize Valiliği himayelerinde yürütülen KodlaRize Projesi kapsamında bu yıl 3.sü düzenlenen KodlaRize Festivali, Ali Metin Kazancı Rize Lisesi fuaye alanında gerçekleştirildi.

Vali Kemal Çeber, Rize Valiliği himayesinde KodlaRize Projesi kapsamında Ali Metin Kazancı Rize Lisesi fuar alanında bu yıl 3. sü gerçekleştirilen ve her ilçenin katılımı ile toplam 81 projenin sergilendiği festivale katılarak açılışını yaptı.

Düzenlenen festivale Rize Valisi Çeber’in yanı sıra Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman,İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, Rize Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel, İlçe Kaymakamları, kurum amirleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

rizede-3.-kodlama-festivali-gerceklesti.jpg

Vali Çeber ve beraberindekiler festival stantlarını tek tek dolaşarak gerçekleştirilen projelerle ilgili bilgi alıp festival kapsamında düzenlenen kodlama yarışmasında dereceye giren ve festivale katılan tüm öğrencilere belgelerini taktim etti.

Vali Çeber stantları dolaştıktan yapmış olduğu açıklamada; ”Teknoloji çağında yaşıyoruz. Bu bağlamda çocuklarımızın kendilerini yaşadığımız döneme adapte ederek yeni şeyler üretmelerini çok önemsiyorum. Onlar bizim geleceğimiz ve bizleri geleceğe taşıyacak böyle yaratıcı, girişken ve üretken beyinlerin olması bizleri geleceğe dair daha da umutlandırıyor. Bu vesile ile böyle güzel bir organizasyonun başlamasında, geliştirilmesinde ve devam etmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve yapmış oldukları güzel çalışmalardan ötürü de öğrencilerimizi kutluyorum.” dedi.

Festival kapsamında ilçe elemelerinin yapılmasıyla il finali düzenlenen Kodlama Yarışmasında öğrenciler yarışmada verilen görevleri 1 saat boyunca kodlayıp robotlara yükledi. Robotların verilen görevleri yerine getirme başarısına göre de sıralama yapıldı. Buna göre Kodlama festivali kapsamında düzenlenen yarışmada; Ardeşen Alparslan Ortaokulu birinci oldu. Yarışmada ikinciliği Çayeli Merkez Atatürk Ortaokulu elde ederken, 3.'lüğü ise Güneysu Özel Bilge Ortaokulu kazandı.