Rize’de 3 Önemli Spor Organizasyonu

Rize’de 3 Önemli Spor Organizasyonu
Rize’de bir ay içinde Minikler Küçükler Lider Tırmanma Türkiye Şampiyonası, Okullararası Gençler Grekoromen Türkiye Şampiyonası ve ANALİG Hentbol Türkiye Yarıfinallerine ev sahipliği yapacak.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, kentte kısa süre içerisinde 3 ayrı spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak olmanın sevincini yaşadıklarını kaydederek, Rizeli sporseverleri bu heyecanı yaşamak ve sporculara destek olmak amacıyla tribünlerde görmek istediklerini söyledi.

İl Müdürü Çelik, Türkiye Dağcılık Federasyonu 2018 faaliyet programı çerçevesinde Minikler-Küçükler Lider Tırmanış Yarışlarının 31 Mart- 01 Nisan 2018 tarihleri arasında Rize Çok Amaçlı Spor Salonunda gerçekleştirileceğini ifade ederek, 2017 yılında Rize Çok Amaçlı Spor Salonunda faaliyete geçen Yapay Tırmanış duvarında bu yıl minik ve küçük sporcular zirveye ulaşabilmek için mücadele edecek. Rize ilinde bu yıl ilk defa düzenlenecek olan yarışmada 20 ilden 200’e yakın sporcu ter dökecek.” Dedi.

Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rize’miz Türkiye’nin en fazla dağcılık kulübünü bünyesinde bulunduruyor. Dağcılık sporunun 7’den 70’e herkesçe yapıldığı ve sevildiği Rize’mizde 2017 yılında yapımını tamamlayıp dağcılık sporunun hizmetine sunduğumuz yapay tırmanma duvarında Sportif Tırmanma yarışmasını ilk defa gerçekleştireceğiz. 31 Mart 2018 ve 01 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Minikler-Küçükler Lider Tırmanış Yarışmasında 20 ilden 200 yakın sporcuyu misafir edeceğiz. Yarışma ile ilgili bütün hazırlıklarımızı tamamladık, yarışmanın ilimize ve dağcılık camiasına hayırlı olmasını temenni ediyor şimdiden katılım sağlayacak olan bütün sporculara başarılar diliyorum “ dedi.

Çelik, ayrıca, Okullararası Gençler Grekoromen Türkiye Şampiyonasının 5-8 Nisan tarihleri arasında Rize Yeni Şehir Spor Salonunda yapılacağını ve Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Hentbol Türkiye Yarıfinallerinin de 22 Nisan’da Rize’de yapılacağını sözlerine ekledi.