Rize'de 30 Ağustos Resepsiyonu

Rize'de 30 Ağustos Resepsiyonu
Rize Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91. yıldönümü kutlama etkinlikleri ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Düzenlenen resepsiyonda 30 Ağustos’un Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Rize Valisi Nurullah Çakır, Türkiye’nin vatan toprağı olması için kanını bu vatanın topraklarına katık ederek şehit ve gazi olan kahramanlara bu ülkenin çok şey borçlu olduğunu söyledi.

TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

Rize Öğretmenevi’nde düzenlenen resepsiyonun ev sahipliğini  Vali Nurullah Çakır yaptı. Resepsiyona Garnizon Komutanı Jand. Kd. Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, RTE Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Efe, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice, Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Rize Eski Milletvekili Ahmet Kabil, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları ve kaymakamları, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, dernek ve oda temsilcileri katıldı.

Misafirlerini eşi Cemile Çakır ile birlikte kapıda karşılayan ve programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Çakır , “Kanlarını bu ülkenin topraklarına katık eden çok değerli şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Milli Bayram olarak ifade ettiğimiz bir bayramı 30 Ağustos Zafer Bayramının 91. Yıl Dönümünü kutlarken 30 Ağustos Zafer Bayramınızı canı gönülden kutluyorum. Zafer Bayramının kazanılmasında en büyük emeği olan Silahlı Kuvvetlerimiz onların da gününü canı gönülden kutluyorum. Yine bu zaferin kazanılmasında en büyük emeği olan kahramanca mücadele eden şehitlerimizi, aziz Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını minnet ve şükranla bugünün vesilesiyle minnet ve şükranla bugün bir kez daha hatırlamak istiyoruz. Allah muhtaç etmesin. Muhtaç olduğunda bu millet büyük zaferleri kazanmaya aday büyük bir millettir. Bu millet milli birlik ve beraberliği korumaya çalışacak büyük bir millettir. Böyle durumlarda dün olduğu gibi bugünde yine aynı görevi üstlenecek kahraman bir milletimiz olduğunu biliyor, ihtiyaç durumunda her türlü fedakarlığı yapabilecek evlatlarımız olduğunu biliyoruz. Programımıza katılan tüm misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyor, tekrardan Zafer bayramınızı canı yürekten kutluyorum.” dedi.

Vali Çakır ayrıca, Rize Öğretmen Evinin yeni binasının geçtiğimiz günlerde Rize’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının gerçekleştirildiğini ifade ederek programda piyano resitali sunan sanatçı Irina Razumova’ya ve ekibine teşekkür etti.

Programda ayrıca üzerinde “Büyük Zaferin 91. Yılı” yazılı yaş pasta hep birlikte kesilerek misafirlere ikramda bulunuldu.

30-agustos-zafer-bayrami-resepsiyonu-rize.jpg