Rize'de 304 Hafız, Bakan Osman Aşkın Bak'ın Katıldığı Programda İcazet Aldı

Rize'de 304 Hafız, Bakan Osman Aşkın Bak'ın Katıldığı Programda İcazet Aldı
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize Yenişehir Spor Salonu'nda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Rize Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği "2. Hafızlık İcazet Merasimi"ne katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin manevi değerlerle kuşatılmış gençlere ihtiyacı olduğunu, bunun örneklerini 15 Temmuz'da gördüklerini söyledi. 

Programa Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı ve İl Müftüsü İsmail Yalçın da katıldı. Abdulgafur Kart Kur'an Kursu öğrencilerinden Kemal Avcı, Hafızlık Tespit Sınavında Rize 1.'si oldu.

icazet-merasimi-rize-(9).jpg

abdulgafur-kart-kuran-kursu-ogrencilerinden-kemal-avci,-hafizlik-tespit-sinavinda-rize-1.si-oldu..jpg

Rize'de düzenlenen 2. Hafızlık İcazet Merasimine katılan Bakan Bak, burada yaptığı konuşmada, icazet töreninin ilkine de katılma şansı bulduğunu ve törenin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

İcazet töreninin ikincisinde 54 Kur'an kursundan 304 hafızın icazet alacağını ifade eden Bak, "Kur'an'ı ezberleyip okuyan kişi Allah katında seçkin meleklerle birlikte olacaktır. Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir." hadislerini anımsattı.

osman-askin-bak-(2).jpg

Bak, çok önemli bir tablonun yaşandığını dile getirerek, şöyle devam etti: "Ülkemizin manevi değerlerle kuşatılmış gençlere ihtiyacı var. Bunun örneklerini 15 Temmuz'da gördük. Şair ne güzel söylemiş, 'Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar/ Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var/ Ulusun, korkma nasıl böyle bir imanı boğar/ Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.' Kur'an'ı okuyup anlamak ne güzel. Bizim rehberimiz Kur'an-ı Kerim'i okuyup anlamak ne güzel."

Kur'an'ı ezberleyen hafızların artık manalarını anlayarak anlatmaları gerektiğine vurgu yapan Bak, "Hocalarımıza, hafızlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kur'an dinleyenlere ve çocukların yetişmesine emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

icazet-merasimi-rize-(13).jpg

Konuşmaların ardından hafızlar Kur'an-ı Kerim okudu.

Bakan Bak daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

Burada halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Bak, ekiple bir süre horon oynadı.

Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Mustafa Çelik'ten brifing de alan Bakan Bak, yaz spor okullarındaki sporcuları da ziyaret etti.

icazet-merasimi-rize-(12)-001.jpg

icazet-merasimi-rize-(6).jpgicazet-merasimi-rize-(7).jpgicazet-merasimi-rize-(8).jpgicazet-merasimi-rize-(10).jpg

icazet-merasimi-rize-(14).jpgicazet-merasimi-rize-(1).jpgicazet-merasimi-rize-(2).jpgicazet-merasimi-rize-(3).jpg

icazet-merasimi-rize-(5).jpg

osman-askin-bak-(1).jpg

osman-askin-bak-rize-genclik-hizmetleri-ve-spor-il-mudurlugunu-ziyaret-etti-(1).jpgosman-askin-bak-rize-genclik-hizmetleri-ve-spor-il-mudurlugunu-ziyaret-etti-(2).jpgosman-askin-bak-rize-genclik-hizmetleri-ve-spor-il-mudurlugunu-ziyaret-etti-(3).jpgosman-askin-bak-genclik-hizmetleri-ve-spor-il-mudurlugunu-ziyaret-etti-(1).jpgosman-askin-bak-genclik-hizmetleri-ve-spor-il-mudurlugunu-ziyaret-etti-(2).jpg