Rize'de 3300 Adet Maviyemiş Fidanı Dağıtıldı

Rize'de 3300 Adet Maviyemiş Fidanı Dağıtıldı
Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Rize’de 3300 adet maviyemiş fidanı dağıtıldı.

Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Bitkisel Üretiminin Geliştirilmesi  Projesi ve Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında İl Müdürlüğünce maviyemiş fidanı dağıtımları devam ediyor.

İl Müdürlüğünün bahçesinde düzenlenen törenle 13 üreticiye  sertifikaları verildi. Törende 3300 adet maviyemiş fidanı dağıtımı yapılarak, maviyemiş projesi toplamında 137 üreticiye yaklaşık 500 Bin Tl tutarında 39.185 fidan dağıtımının yapılması sağlandı.

rizede-maviyemis-fidani-dagitildi-(7).jpg

Sertifika ve maviyemiş fidanı dağıtım törenine Vali Yardımcısı Turan Yılmaz ile Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut ve teknik personelle, üreticiler katıldı.

Törende çaya destek ürün olarak maviyemiş yetiştiriciliği çalışmalarının devam edeceği, proje kaynaklarının artırılarak daha fazla üreticinin projeden yararlanmasının sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

rizede-maviyemis-fidani-dagitildi-(5).jpgrizede-maviyemis-fidani-dagitildi-(6).jpgrizede-maviyemis-fidani-dagitildi-(4).jpgrizede-maviyemis-fidani-dagitildi-(1).jpg

rizede-maviyemis-fidani-dagitildi-(3).jpgrizede-maviyemis-fidani-dagitildi-(2).jpgrizede-maviyemis-fidani-dagitildi-(8).jpgrizede-maviyemis-fidani-dagitildi-(9).jpg

rizede-maviyemis-fidani-dagitildi-(10).jpg