Rize'de 35 Proje 6,5 Milyon TL. Hibe Aldı

Rize'de 35 Proje 6,5 Milyon TL. Hibe Aldı
Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, Rize’de son altı yıl içerisinde 35 projeye 6 milyon 409 bin TL hibe desteği sağlandığını açıkladı.

Rize Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şafak Bulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hibe programları hakkında bilgiler verdi.

Bulut 2012 yılı Kasım ayına kadar başvuruların yapılması halinde gerçek kişilerin hazırlayacağı projelere azami proje bedelinin yüzde 50’sini oluşturacak şekilde 150 bin TL ve Tüzel kişilere ise azami proje bedelinin yüzde 50’sini oluşturacak şekilde 600 bin TL’ye kadar hibe verildiğini duyurdu. Bulut yaptığı açıklamada, “Hibe programları ile, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması, küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının desteklenmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması amaçlanmaktadır” dedi.

Bulut, tarımın dışında alternatif enerji kaynakları gibi bir çok alanda hibe verildiğini ifade ederek, “Tarım ürünlerinin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapılması, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar, jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi gibi alternatif enerji yatırımları ile koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri bu hibe programlarından yararlanabilmektedir. 2005 yılı ile 2011 yılları arasında ilimizde bu kapsamlarda hazırlanan 12 milyon 819 bin TL bütçeli 37 proje için bakanlığımız 6 milyon 409 bin TL hibe ödemesi gerçekleştirmiştir” dedi.

Bulut ayrıca DOKAP Desteği ile meyve yetiştiriciliği ve arıcılığı yüzde 100 ve yüzde 90 gibi yüksek oranlarla hibe verildiğini de sözlerine ekledi.