Rize'de 35 Yıl Sonra Gelen İlk

Rize'de 35 Yıl Sonra Gelen İlk
Rize’de son 35 yılda görev yapan İl Genel Meclisi Üyeleri iftar yemeğinde buluştu.

Rize İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Gültekin, eski ve yeni meclisi üyelerini dün akşam  verdiği iftar yemeğinde bir araya getirerek bu anlamda bir ilki gerçekleştirdi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü'nün Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar yemeğine Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Rize Vali Yardımcısı İl Özel İdare Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, Eski İl Genel Meclisi Üyesi ve şimdiki Ak Parti İl Başkanı Hikmet Ayar’ın yanı sıra eski İl Genel Meclisi Üyesi ve Rize Eski Milletvekilleri Avni Kabaoğlu ve Ahmet Kabil ile çok sayıda eski ve yeni İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

rize-il-genel-meclisi-eski-ve-yeni-uyeleri-iftarda-bulustu-(3).jpg

rize-il-genel-meclisi-eski-ve-yeni-uyeleri-iftarda-bulustu-(4).jpg

Meclis Başkanı Hakan Gültekin, iftar programının akabinde yaptığı konuşmada bu organizasyonun düzenlemesi adına meclisin çok istekli ve heyecanlı olduğunu belirterek “Öncelikle ilimize yapılan her hizmette katkısı olan değerli İl Genel Meclisi Üyesi büyüklerim ve arkadaşlarıma hem bu hizmetlerden ötürü hem de bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayıp katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

hakan-gultekin.20120817232208.jpgÖzellikle 5302 sayılı yasanın çıkmasıyla birlikte turizmden tarıma, eğitimden sağlığa kadar birçok konuda yatırımcı kuruluş olan İl Özel İdaresi’nin karar organı olarak şehirde ve köylerde bir çok hizmete imza attıklarını ifade eden Gültekin “Bu hizmetler sizden sonra olduğu gibi bizden sonrada devam edecektir. Ama bizlerin yaptığı hizmetlerden eski meclis üyelerinin kısmen haberlerinin olmaması, diyaloglarımızın yeteri kadar olmaması büyük bir eksiklikti. Aslında bu yemeğin geleneksel olarak her yıl yapılması diyaloglarımızın gelişmesinde katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

Eski İl Genel Meclisi Üyesi ve Rize Eski Milletvekilleri olan Avni Kaboğlu ve Ahmet Kabil yaptıkları selamlama konuşmasında programa katılmaktan çok mutlu olduklarını belirterek organizasyonu düzenleyen Meclis Başkanı Hakan Gültekin’e teşekkür ettiler.

Milletvekilliği sıfatından önce İstanbul İl Genel Meclisi Üyesi olduğunu hatırlatan Rize Milletvekili Nusret Bayraktar burada yaptığı konuşmada, İl Genel Meclisinin siyasetin ve hizmetin en iyi okulu olduğunu belirterek şunları kaydetti: “İl Genel Meclisi tabanda neler olduğuna, neler istendiğine hizmetin ne şekilde yerinde ulaşacağına kulak veren hizmetin akışını yönlendiren karar mercidir. Bizim görev yaptığımız zamanlarda İl Genel Meclisi sadece istişare organı idi. Seçilmiş ve atanmış tartışmaları yapılırdı. Ama 5302 sayılı yasa ile İl Genel Meclisine farklı bir statü kazandırılarak kendi içinden seçtikleri bir başkanla temsil edilmesinin yanı sıra sadece istişare organı olmaktan çıkıp karar ve uygulama organı olarak yeni bir unvana kavuşmuş oldu.”

rize-il-genel-meclisi-eski-ve-yeni-uyeleri-iftarda-bulustu-(2).20120817232331.jpg

nurullah-cakir.20120817232229.jpgRize Valisi Nurullah Çakır ise yaptığı konuşmada yerel yönetimler olarak çağın ihtiyaçlarına uygun yeni bir gelişim içerisinde olunması gerektiğini belirterek “Bu yeni değerler çerçevesinde sosyal politikalar üretilmeli, bütün insanlığı ilgilendiren çevreyle ilgili projeler geliştirilmeli bunun yanında eğitim, sağlık gibi benzer konularda kendimize değerler bütünü oluşturup, İl Genel Meclisi olarak bu faaliyetleri geleceğe taşımanın mücadelesini vermemiz gerekir” dedi. Çakır, verilen iftar yemeği için de Meclis Başkanı Hakan Gültekin’in ve meclisin büyük bir vefa örneği gösterdiğini söyledi.

rize-il-genel-meclisi-eski-ve-yeni-uyeleri-iftarda-bulustu-(7).jpg

rize-il-genel-meclisi-eski-ve-yeni-uyeleri-iftarda-bulustu.jpg

rize-il-genel-meclisi-eski-ve-yeni-uyeleri-iftarda-bulustu-(1).jpg