Rize’de 4 Aylık Hasta Bebeği Muayene Etmediği İddiasıyla Doktordan Şikayetçi Oldu

Rize’de 4 Aylık Hasta Bebeği Muayene Etmediği İddiasıyla Doktordan Şikayetçi Oldu
Rize’de Selim Karadağ adlı bir vatandaş 4 aylık Ezgi Belen Karadağ adlı hasta bebeğini muayene etmediği iddiasıyla doktordan şikayetçi oldu.

Rize’de doğuştan alerjik bronşit hastalığı ile mide kapakları iyi gelişmediğinden solunum sıkıntısı bulunan ve 4 aydır tedavi gören Ezgi Belen Karadağ adlı minik bebeğin babası Selim Karadağ ile annesi Rukiye Karadağ, muayene için Rize’de bir hastaneye getirdikleri bebeklerini Yard. Doç. Dr. T.C.’nin muayene tedavi etmediği iddiasıyla Rize Cumhuriyet Başsavcılığına giderek doktordan şikayetçi oldu.

selim-karadag-(2).jpg

Rize Merkez Gülbahar Mahallesinde yaşayan Selim Karadağ, Eşi Rukiye Karadağ’la birlikte ateşi yükselen ve hava desteği verilen 4 aylık bebekleri Ezgi Belen Karadağ’ın nefes almakta zorlanması nedeniyle dün Rize’de bir hastanenin acil servisine götürdü.

Baba Karadağ’ın iddialarına göre acil servise götürdükleri bebeğinin buradaki ilk muayenesinin ardından acilde görevli doktor tarafından, Ezgi Belen doğumundan bugüne kadar muayenesini gerçekleştiren Yard. Doç. Dr. T.C.’ye sevk edildi. Doktorun poliklinik yaptığı odaya gittiklerinde tıbbi sekreterin “İçeride 2 hasta var çıkınca sizi alacağız” ifadesinde bulunduğunu ifade eden Baba Karadağ, “Geçen 20 dakikalık sürede bebeğin çok fazla ağlaması ile durumunun kötüye gitmesi ve içerideki hastaların çıkmasına rağmen muayene için içeriye alınmamamız nedeniyle yüksek sesle ‘Allah’ınızı severseniz bizi acilden gönderdiler, çocuk 20 dakikadır ağlıyor. Bunu duymuyor musunuz?’ dedim. Eşim bebeği kucağımdan alarak doktorun muayene sedyesine yatırdı. Doktor bunun üzerine eşimle bana ‘Ben sizin çocuğunuza bakmayacağım, gidin başkası baksın’ şeklinde sözler söyledi. Eşimde, ‘Eşim bebeğin ağlamasına dayanamadı sesini yükseltti, eşim adına sizden özür dilerim’ demesine rağmen Doktor T.C. ‘Çocuğunuzu alın gidin, ben çocuğunuza bakmam’ dedi. Bunun üzerine çocuğu alıp muayene odasından çıktık. Hastane Birim Sorumlusu C.I.’ya doktoru şikayet etmek için gittiğimde bir şey yapamayacaklarını belirttiler. Beni savcılığa yönlendirdiler. Şikayetçi olmak için savcılığa giderken bu sırada eşim de çocuğu alıp aynı hastanede başka bir doktora muayene ettirdi. Devamlı elektrikli hava makinası kullanan ve durumu acil olmasına rağmen çocuğuma bakmayan doktordan şikayette bulundum" dedi.

selim-karadag-(1).jpg

Doktor T.C. hakkında Rize Cumhuriyet Başsağcılığına şikayette bulunan aile ayrıca, doktoru Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) ile BİMER’e de şikayette bulundu.

Karadağ ailesi, bugün ise özel bir hastaneye muayene getirdikleri çocuklarının tedavisinin yapılması için acil olarak hastaneye yatışının yapıldığını kaydetti.

selim-karadag-(12).jpg

selim-karadag-(6).jpgselim-karadag-(10).jpg