Rize'de 4 Kişi Tutuklandı

Rize'de 4 Kişi Tutuklandı
Rize'de uyuşturucu ticareti yapan, sokak satıcılarına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 4'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, uyuşturucu ticareti yapan 5 sokak satıcısını takibe aldı. Dört ay süren takip sonucu geçtiğimiz gün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri Özel Harekat timlerinin desteği ile 6 farklı noktaya eş zamanlı operasyon düzenlediler. Düzenlenen operasyonlarda 12 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda; 360 gram esrar, 2,6 gram bonzai ve 35 adet ecstasy hap ele geçirildi.

Gözaltına alınan 12 kişiden 8'i Rize Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, F.M, S.S, S.M ve S.M ise "Uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak. Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırmak, Kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçlamaları ile Rize Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiler.

Dört kişi savcı tarafından ifadeleri alındıktan sonra çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevi'ne konuldular.