Rize'de 5 İlçeyi İlgilendiren Duyuru

Rize'de 5 İlçeyi İlgilendiren Duyuru
Rize'nin Ardeşen, Fındıklı, Pazar, Hemşin ve Çamlıhemşin İlçelerinde yapılacak olan elektrik kesintisi için duyuru‏da bulunuldu. İşte o duyuru:

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. Rize İl Müdürlüğü, 9 Kasım Pazar günü Rize'nin 5 ilçesinde yapılacak olan elektrik kesintisi konusunda duyuruda bulundu.

Duyuruda şunlar kaydedildi:

İlimiz Ardeşen İlçesi’ nde kurulu bulunan ve bölgenin enerji ihtiyacını temin eden 2x25 MVA gücündeki 154/31,5 kV TEİAŞ istasyonun, Kuzey Doğu Grup Müdürlüğü tarafından 09.11.2014 günü, her yıl zorunlu yapılan yıllık bakımı sırasında,  işletmede olan hatlarımıza bağlı Ardeşen, Fındıklı, Pazar, Hemşin ve Çamlıhemşin İlçelerinin 09:00-15:00 saatleri arasında, tamamına enerji kesintisi uygulanacaktır.

Ancak bu yönüyle elektrik kesintisinin bölgenin tamamının enerjisiz kalmaması yönünde tedbir alan Şirketimiz kesinti sırasında 30 km uzaklıkta Çayeli İlçesinde kurulu bulunan aynı maksatlı Çayeli TEİAŞ Trafo merkezi üzerinden teknik imkanlar çerçevesinde dağıtım şirketinin kullanımındaki alternatif hatlardan bölgeye kısmen, özellikle hastane birimlerine ve İlçe merkezleri yaşamın yoğun olduğu ana arterlere enerji verilecektir.

Ayrıca Çoruh Elektrik Dağıtım Şirketi’ nin  kesinti süresince bölgenin muhtelif noktalarında bakım yapılması amacıyla Ardeşen 154 Kv  İstasyonun 36 kV açık Şalt kısmında 2 vinç 8 kişilik ekiple ve mühendislerimizin takibiyle kış aylarında arıza kaynağı olabilecek  kısımların bakım onarımı ve bölgede kışa hazırlık maksadıyla sahada ağaç kesimi yapılacaktır.

Şirketimiz bakım amaçlı programlı çalışmaları verilen kesinti süresi içinde değerlendirilip bu kısımdaki bakım işlerimizin de aynı gün tamamlanması öngörülmektedir.

Ayrıca 2015 yılı yatırım programlarımız kapsamında Ardeşen’de geçmiş yıllarda yapılan ve ekonomik ömrü dolan Ardeşen TM deki 36 kV  Şalt tesisinde  özellikle çay kampanyası döneminde çay imalatı sırasında oluşabilecek arızaların oluşmaması için hazırlanan projeler tamamı 250.000 TL yatırımla müstakil çıkışlarla 36 kV yer altı kabloyla mevcut tesislerin yenilenmesi şirketimizce planlanmıştır.

Kamuoyuna ve müşterilerimize saygıyla duyurulur.