Rize’de 5 Milyon TL’yi Aşan Dev Anlaşma… 175 Kişi 30 Bin TL Hibeden Faydalansın Diye Dev Protokol İmzalandı

Rize’de 5 Milyon TL’yi Aşan Dev Anlaşma… 175 Kişi 30 Bin TL Hibeden Faydalansın Diye Dev Protokol İmzalandı
Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) arasında girişimcilik eğitimi için protokol imzalandı.

Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) işbirliğiyle düzenlenecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, Rizelilere yeni iş ve kariyer fırsatları doğuruyor. 175 kişinin faydalanacağı Girişimcilik Kursu için Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hasan Kiraz ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu arasında protokol imzalandı. RTSO’da imzalanan protokol ile Girişimcilik Kursu  başvuruları başladı. Rize İşkur İl Müdürlüğüne şahsen yapılacak başvurular 22 Temmuz’da sona erecek. Fazla başvuru olması halinde ise mülakatlar yapılacak.

hasan-kiraz-saban-aziz-karamehmetoglu-rize-iskur-ile-rtso-arasinda-girisimcilik-protokolu-imzalandi-1.jpg

Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) arasında kendi işini kurmak isteyen girişimci vatandaşlara yönelik 175 kişilik girişimcilik eğitimi için protokol imzalandı. Kurs eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin kendi işini kurmak istemeleri halinde KOSGEB’den 30 Bin TL.’lik hibe kredisinden faydalanabileceği gibi isteyenler de 2 yıl ödemesiz 5 yıl geri ödemeli 70 Bin Tl. kredi alabilecek.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hasan Kiraz ile Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu arasında protokol imzalanan protokolün ardından Rize Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hasan Kiraz, Rize genelinde 175 kişinin faydalanacağı Girişimcilik Kurs Eğitimi hakkında açıklamalarda bulundu.

hasan-kiraz-saban-aziz-karamehmetoglu-rize-iskur-ile-rtso-arasinda-girisimcilik-protokolu-imzalandi-001.jpg

Kiraz yaptığı açıklamada, “Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüz ile Rize Ticaret ve Sanayi Odamızın işbirliğiyle daha önce UMEM protokolü çerçevesinde yapmış olduğumuz birçok kursun yanında 175 kişilik bir kurs programımız daha var. Kursumuz girişimcilik eğitimi ile alakalı. Rize Ticaret ve Sanayi Odamız işbirliğiyle kurumumuz tarafından yapılıyor. 3. Paydaşımız da KOSGEB. Yapmış olduğumuz kurslar alakalı alınan sertifikalar neticesinde bu eğitimi bitiren girişimci aday kardeşlerimiz KOSGEB’e proje yapmak suretiyle bunların kredisinden faydalanabiliyor. Bu kredinin yüzde 30’u yani 100 Bin Tl’nin yüzde 30’u hibe kredi, yüzde 70’i de 2 yıl ödemesiz 5 yıl geri ödemeli kredi alabiliyorlar. Bu anlamda Rizemize önemli bir katkı sunduğumuzu düşünüyorum. Rize Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün bu faaliyetlerine Rize Ticaret ve Sanayi Odamızın vermiş olduğu çok yoğun destekten dolayı sayın başkanımıza ve yönetimine bu anlamda gerçekten teşekkürlerimi sunuyorum. Zor bir süreci tekrar yine odamızla beraber sonuçlandırdık. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Rize ve ilçelerinde girişimcilik kurs eğitiminden faydalanacak kişi sayısında da bilgilendirmede bulunan İl Müdürü Kiraz, “Bu periyot yaklaşık 3 aylık bir dilimi kapsayacak. Bunun ilk dilimi 100 kişilik Rize’de, 25 kişilik Ardeşen’de, 25 kişilik Pazar’da ve Kakandere, İkizdere, Derepazarı ile İyidere ilçelerini kapsamak üzere 25 kişilik de İyidere’de olmak üzere 175 kişilik bu kursları planladık. İnşallah bu kurslar neticesinde sonucunda bizden kurs alan kardeşlerimize fayda sağlar ve iyi girişimciler, projeyi yapan elemanlar bu kursta yetişir diye temenni ediyorum. Bu anlamda katkılarından dolayı sayın başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

hasan-kiraz-saban-aziz-karamehmetoglu-rize-iskur-ile-rtso-arasinda-girisimcilik-protokolu-imzalandi2.jpg

Protokol imza töreninin ardından Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ise yaptığı açıklamada, Rize Ticaret ve Sanayi Odamız ile İşkur arasında ciddi anlamda birliktelik oluştuğunu ve bunun neticesinde çok önemli aktivitasyonları beraber paylaştıklarını ifade ederek, “Burada asıl amacımız bölgemizdeki insanlara işyeri aç dendiğinde elimizden gelen katkıyı sunmak, devletimizin hazırladığı nimet ve imkanlardan onları da yararlandırabilmek ve dolayısıyla mevcut olan hem işletmelerimizin işgücü kalitesini daha artırabilmek hemde işsiz olan kardeşlerimizin bir nebze olsun yaşamlarını idame ettirebilmeleri yönünde maddi ve manevi anlamda katkıda bulunmak üzere İşkur ile beraber çalışıyoruz. Hakikaten her iki kurum arasında da çok ciddi bir işbirliği mevcut. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada böyle devam edecektir. Bu minvalde gerek İlimiz insanına gerekse ilimiz tüccarına verdiği işlevsellik bakımından İşkur camiasına odam ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Çünkü buradan birinci derece istifade eden Rize tüccarı ve Rizemizin insanıdır. O yüzden bu çok çok önemli . Ve biz bunu es geçmiyoruz. Yapılan protokolün her iki kuruma hayırlı olmasını ve ilimiz insanına hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

hasan-kiraz-saban-aziz-karamehmetoglu-rize-iskur-ile-rtso-arasinda-girisimcilik-protokolu-imzalandi3.jpg

rize-iskur-ile-rtso-arasinda-girisimcilik-protokolu-imzalandi.jpg