Rize'de 5 Yeni Okul Hizmete Girecek

Rize'de 5 Yeni Okul Hizmete Girecek
Rize'de 2. Dönemle Birlikte 5 Okul Hizmete Girecek. Yapımı tamamlanan Sosyal Bilimler Lisesi'nin önümüzdeki yıl eğitim-öğretime girmesiyle birlikte Türkiye'nin en iyi 17. lisesi Rize'de açılmış olacak.

Türkiye'nin En İyi 17. Lisesi Rize'de...

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, il genelinde inşaatları tamamlanan 5 yeni okulun ikinci dönem hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, il genelinde okul ihtiyacı olan yerlere hayırseverlerin de katkısıyla yeni okullar yapıldığını belirtti.

İlde 2009-2010 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, yapımı tamamlanan Anadolu Güzel Sanatlar, TOBB Fen, Ardeşen, Çamlıhemşin ve Pazar liselerinin yeni binalarının hizmete gireceğini ifade eden Rasim Çelik, ''Ayrıca yapımı tamamlanan Sosyal Bilimler Lisesi de gelecek yıldan itibaren öğrenci almaya başlayacak. Bu lise ülke genelinde 17 liseden birisi. Okula gelecek yıl sınavla 96 öğrenci alınacak. Bazı okulların inşaatı da devam ediyor. Onlar da gelecek yıldan sonra hizmet vermeye başlayacak'' dedi.

Eksik olduğunu tespit ettikleri anaokulu konusunda da çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Çelik, il merkezi, Fındıklı ve Güneysu'da 3 yeni anaokulu yapılacağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, ilde fiziki alt yapının hemen hemen tamamlandığını, bundan sonra kaliteye önem vereceklerini ifade ederek, ''Fiziki alt yapı ve donanım, öğrencinin başarısında yüzde 25 etki eder. Geri kalan kısmı da diğer etkenlerdir. İlimizde öğrencilerimiz teknolojinin tüm imkanlarından faydalanıyor. Hatta velilerimiz de okullardaki internet bağlantısından faydalanabilir. Akşamları, hafta sonları istedikleri zaman okullara gidebilirler. Çocuklarımızın da internet için okullara gitmelerini istiyoruz. Böylece farklı yerlere gidip kötü alışkanlıklar kazanmamış olurlar'' diye konuştu.