Rize'de 50 FETÖ Şüphelisi Hakkında Hazırlanan İddianame Kabul Edildi

Rize'de 50 FETÖ Şüphelisi Hakkında Hazırlanan İddianame Kabul Edildi
"Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçunu işlediği öne sürülen kişilerin de aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 50 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında aralarında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçunu işlediği öne sürülen kişilerin de bulunduğu 50 şüpheli hakkında dava açıldı.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütte etkin görev aldıkları iddia edilen C.A.B, H.K, H.Ö, O.H, S.Y, T.K. ve Y.B. hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 10 yıldan 15 yıla, aralarında polislikten ve öğretmenlikten ihraç edilenlerin de bulunduğu 43 sanık hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle 56 sayfalık iddianame hazırlandı. 

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame doğrultusunda 23'ü tutuklu 50 sanığın yargılanmasına gelecek ay başlanacak.

İddianamede, örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen kişilerin esnaf, polis ve öğretmenleri organize ettiği, örgüt ile bağlantı kurarak toplantı tertiplediği, örgüte maddi destek topladığı yer aldı. 

Rize'de darbe girişiminin ardından hazırlanan 10 ayrı iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş oldu.