Rize'de 52. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Başladı

Rize'de 52. Kütüphane Haftası Etkinlikleri Başladı
Rize Valisi Ersin Yazıcı, 52. Kütüphane Haftası münasebeti ile düzenlenen kutlama programına katıldı.

Merkez Vakıflar İlkokulu tarafından hazırlanan İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa; Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcıları Mehmet Kurt ve Turan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, kamu kurum ve kuruluş amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

52.-kutuphane-haftasi-etkinlikleri-basladi-(8).jpg

YAZAR İBRAHİM ÜNSAL UÇAR İLE SÖYLEŞİ

Programda, Türk edebiyatına son yıllarda kazandırdığı tarihi romanlarla adından söz ettiren Yazar İbrahim Ünsal Uçar da kitaplar üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi sırasında şiire, hikâyeye meraklı olan öğrencilerimizi gecikmeden bir an önce yazıya başlamaları konusunda telkinlerde bulunan Ünsal, ileride yazın hayatı için geç kalınabileceğini söyledi. Kitapları ve edebiyat anlayışı hakkında bilgi veren yazar, öğrencilerimizle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, kitap okumanın önemini belirten bir konuşma yaptı.

KİTAP SEVGİSİ-KÜRESEL ANLAYIŞ VE KÜTÜPHANELER

Vakıflar İlkokulu öğrencilerinin gösterilerinin ardından 'Kütüphane Kitap Sevgisi- Küresel Anlayış ve Kütüphaneler' konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve vatandaşlar kategorisinde yıl içerisinde en çok kitap okuyanlara ödüllerini Vali Ersin Yazıcı takdim etti.

RESİM VE KİTAP SERGİSİ

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen program, Vali Ersin Yazıcı'nın ressam Emine Kuvvet öncülüğünde bir araya gelen Vakıflar İlkokulu öğrencilerinin eserlerinden oluşan resim ve kitap sergisinin açılışını gerçekleştirmesiyle sona erdi.

52.-kutuphane-haftasi-etkinlikleri-basladi-(1).jpg52.-kutuphane-haftasi-etkinlikleri-basladi-(2).jpg52.-kutuphane-haftasi-etkinlikleri-basladi-(3).jpg52.-kutuphane-haftasi-etkinlikleri-basladi-(4).jpg

52.-kutuphane-haftasi-etkinlikleri-basladi-(5).jpg52.-kutuphane-haftasi-etkinlikleri-basladi-(6).jpg