Rize'de 57. Alay Vefa Yürüyüşü Düzenlenecek

Rize'de 57. Alay Vefa Yürüyüşü Düzenlenecek
Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan ve tarihe sığmayan kahramanlıklarıyla anılan 57. Piyade Alayı Şehitleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenleyeceği “57. Alaya Vefa Yürüyüşü” 81 ilde eş zamanlı olarak 25 Nisan 2018 tarihinde Rize’de de yapılacak.

Rize’de 25 Nisan 2018 tarihinde (Çarşamba günü) Sahil Camiinde Sabah namazı ile başlayacak olan program saat 10:00’da Sahil Camiinden başlayıp Tuzcuoğlu Memişağa Parkında sona erecek vefa yürüyüşü ile devam edecek. 57. Alay anma programı aynı gün Portakallık Mahallesi Portakallık Camii yanında bulunan Şehitlik ziyareti ile sona erecek.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, açıklamasında, “Çanakkale Kara Savaşlarının 103. Yılı kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenecek olan programda gençlerimizden şehitlerimizi anmak ve onları yad etmek ruhlarına bir dua göndermek için bir arada olacağız. Kahramanlar savaşı olarak Türk ve Dünya tarihine geçen bu cephe Savaşında şehit olan askerlerimiz insanlık tarihinin en büyük savaşlardan biri olduğu unutulmamalıdır. Bu Vefa duygusunu yeni yetişen gençlerimize aktarmak için bizlerde elimizden gelen her şeyi yapmaktayız “ dedi

Çelik, yarın yapılacak olan programa Rize halkını ve gençleri davet etti.

Rize'deki program şöyle:

rizede-57.-alay-vefa-yuruyusu-duzenlenecek.jpg