Rize'de 58 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Rize'de 58 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı
2018/2019 eğitim öğretim yılının son gününde Rize'de eğitim gören 58 bin 20 öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı.  Karne töreni ise Vali Kemal Çeber'in katılımıyla Rize Özel Eğitim Meslek Okulunda düzenlendi.

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, karne alarak yaz tatiline girdi. Rize'de de 58 bin 20 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Vali Çeber, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı sonunda Özel Eğitim Meslek Okulu’nda düzenlenen karne törenine katılarak öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Düzenlenen törene Vali Çeber’in yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, okul müdürü, öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, okul tanıtımı ve öğrencilerin hazırlamış oldukları gösterileri sundukları törenin son bölümünde karneler dağıtıldı.

rizede-karne-toreni.jpg

Vali Çeber, karne töreninin son bölümünde yapmış olduğu açıklamada; ”Bugün çok özel bir gün. Burada özel öğrencilerimizin karne heyecanına ortak olduğum için çok mutluyum. Son yıllarda yapılan çalışmalar ve Özel Eğitim Okullarını verilen değerin artması ile birlikte başarılı sonuçlar elde etmeye başladık. Okul tanıtımında öğrencilerimiz kendilerini ne kadar başarılı bir şekilde geliştirdiklerini görüyoruz. Bu vesile ile bu çocuklarımızı hayatın içinde kendi ayakları üzerinde görmek, bizler için büyük bir mutluluk vesilesi oluyor. Tabi ki bu ortamın oluşmasında emeği geçen öğretmenleri ve velilerimizi de unutamayız. onlara da buradan teşekkür ediyor ve öğrencilerimizin güzel bir tatil geçirmelerini temenni ediyorum. ” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Koçak ise yaptığı konuşmada, "2018-2019 eğitim- öğretim yılını geride bıraktığımız bugün, koca bir yılın  yorgunluğunu üzerinizden atmak için dinlenmek, eğlenmek en doğal hakkınız. Ancak unutmayalım ki kapanış diye bir şey yoktur. Bitiş yoktur, her şey yeni bir başlangıçtır. Bu nedenle, kendinizi unutmayın ve kendinizi yakalamaya çalışın ama ekranların parlaklığında, face'lerde, internetlerde 15-20 kelimeyle, garip işaretlerle değil; kitap okuyarak kendinizi bulmaya çalışın. Varoluşunuzu kitaplarla tamamlayın, ekranların bir gün sizi kenarda bırakan boş parlaklığında değil, kitapların zenginliğiyle buluşun. Tarih okuyun, tarih bizim yaptıklarımızın olduğu yer değil, yapacaklarımızın olduğu yerdir. Sizlerin bu hususlara dikkat edeceğinize inanıyorum." dedi.

Konuşmasında öğretmenlere de yer veren Koçak, "Sizler, sistemin en güçlü bileşeni olarak bir yıl boyunca gösterdiğiniz fedakâr çabalarla öğrencilerimizin vatanımıza, milletimize hayırlı bir nesil olması için gayret gösterdiniz. Tatil boyunca dinlenmek meslektaşlarımın da en doğal hakkı. Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde, ilimizin eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve başarı seviyesinin artırılmasında göstermiş olduğunuz gayret ve özverili çalışmalarınızdan dolayı sizleri bir kez daha kutlarken, kendinize ve sevdiklerinize vakit ayırabileceğiniz bu zaman dilimini sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçirmenizi dilerim." şeklinde konuştu.