Rize'de 6. Kez Yılın Annesi Seçilecek

Rize'de 6. Kez Yılın Annesi Seçilecek
Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenecek olan “Rize Yılın Annesini Seçiyor” etkinliğinin çalışmaları başladı.

Rize’de 6. kez yapılacak  “Rize Yılın Annesini Seçiyor” etkinliğine son başvuru tarihi 25 Nisan 2016 olarak belirlendi.

Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yapılan açıklamada; geleneksel hale getirilen etkinlik ile ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Rize Yılın Annesini Seçiyor” etkinliği ile tüm annelerimizin anneler gününü kutlarken, bir yandan da özel bir hikayeye sahip olan fedakar annelerimizin hikayelerini dinlemek ve onların önünde saygımızı ifade etmek istiyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz yıllarda çok özel anneler tanıma fırsatı yakalamıştık. Bu yıl da birbirinden değerli annelerimizi tanımanın ve onların hikayelerini paylaşacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Tüm Rizelilerden, çalışmalarımıza katkı sağlamalarını rica ediyoruz."

Şüphesiz hepimiz için çevremizdeki en fedakâr anne kendi annemizdir. Elbette! Ama bir düşünelim şartlar gereği çevremizde daha zor koşullarda anne olanlar yok mu? Öyle annelerimiz var ki onlar kelimenin gerçek anlamında çocuklarının hayat boyu yanı başında olmak, elini tutmak, lokmalarını ağzına vermek zorundalar. Annelerin tattığı en basit mutlulukları tadamayan, mesela çocuğunun anne deyişini duyamayan annelerdir onlar. Çocuklarının bir meslek sahibi olamayacağını bilirler. Buna rağmen öyle severler ki çocuklarını, öyle cesurdurlar ki, tutup çocuklarının elinden çekinmeden birlikte çıkarlar hayat yolculuğuna. Kendileri ile ilgili değildir endişeleri, “benden sonra çocuğuma ne olacak”tır. Yine kendisi anne olmasa bile etrafındaki çocukları gerçek bir anneden çok daha sevecen bir şekilde sahiplenen yüce yürekli kadınlar var etrafımızda. Ya da her yönüyle topluma ve ailesine örnek olan, annelik sanatını en muhteşem şekilde icra eden, birbirinden değerli annelerimiz var.  İşte onlardan bir tanesi 2016 Yılının Annesi olacak. Gelin dürüstçe o anneyi beraber belirleyelim.

İşte şartlarımız;

1) Aday gösterilen kişinin kimliği net bir şekilde belirtilmeli. (ad-soyad-telefon numarası veya adresi)

2) Kişinin hangi gerekçe ile yılın annesi olması gerektiği bir paragrafla özetlenmeli.

3) Adayı öneren kişinin bilgileri belirtilmelidir (ad-soyad)

4) Adayın Rize’de ikâmet etmesi gerekmektedir. (ilçelerde dahil)

Başvurularınızı [email protected]  adresine mail yoluyla veya bizzat yapabilirsiniz. 

Başvuru için son tarih 25 Nisan 2016 olarak belirlenirken, gönderilen mesajlar ve bizzat başvurular komisyonumuz tarafından incelenerek aralarından 10 anne adayı belirlenecek. Belirlenen adayların isimleri, 28 Nisan’da başlayıp 5 Mayıs`ta sona erecek olan internet ortamında ve yüz yüze anketlerle halkın oylamasına sunulacak ve birinci olan anne adayı yılın annesi seçilecek.