Rize'de 61 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı

Rize'de 61 Bin Öğrenci Ders Başı Yaptı
Rize'de 2017-2018 eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Çay İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. 

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, burada yaptığı konuşmada, yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiası, öğretmenler ve öğrenciler için hayırlı olmasını diledi.

Eğitime önem verilmesi gerektiğini ifade eden Bektaş, "Başarı elbette güzel. Başarı dediğimizde mevcut kriterleri ileriye taşımamız lazım. Çocuklarımızı geleceğe iyi bir şekilde hazırlamamız gerekiyor." diye konuştu. 

rizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(7)-003.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz ise 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde, 4 bin 766 öğretmenin ve 61 bin öğrencinin eğitim ve öğretime başladığını bildirdi. 

Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, 4. sınıf öğrencileri 1. sınıf öğrencilerine hediyeler verdi ve halk oyunları gösterisi sunuldu. Vali Bektaş ve Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın ders zilini çalmasıyla birlikte öğrenciler ders başı yaptı.

Vali Bektaş ve beraberindekiler daha sonra sınıflara çıkarak öğrencilere çikolata dağıttı. Bektaş, bir öğrencinin yanına oturarak bir süre sohbet etti, öğrencinin ders kitaplarını inceledi.

Törene, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ile diğer davetliler ve veliler katıldı.

rizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(1)-001.jpgrizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(2)-001.jpgrizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(3)-002.jpgrizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(4)-002.jpg

rizede-egitim-ogretim-yili-basladi-(6)-001.jpg