Rize'de 653 Hafız İcazet Alacak

Rize'de 653 Hafız İcazet Alacak
Rize'de 653 hafızın katılımıyla düzenlenecek 6. İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi öncesi İl Müftüsü Naci Çakmakçı başkanlığında istişare toplantısı düzenlendi.

Rize İl Müftülüğü tarafından bu yıl 6. kez düzenlenecek olan İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi, 7 Aralık 2023 Perşembe günü saat 10.00'da Rize Yenişehir Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

İcazet merasimine, 653 hafız katılacak. Hafızlar, törende Kur'an-ı Kerim'i tilavet edecek ve hatim duası yapacaklar.

653 hafızın icazet merasimi nedeniyle Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın başkanlığında, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Kur’an Kursu Yöneticileri, kursların iaşe ve ibatesinde destekte bulunan dernek ve vakıf başkanlarının katılımıyla Rize Öğretmenevinde istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, icazet merasimine ilişkin ayrıntılar görüşülürken, hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğü bildirildi.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, yaptığı açıklamada, icazet merasimine ilişkin hazırlıkların sürdüğünü belirterek, "Bu yıl 653 hafızımızın katılımıyla düzenleyeceğimiz 6. İl Geneli Hafızlık İcazet Merasimi'nin ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen tüm hocalarıma ve velilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Merasimin, Rize'de hafızlığın yaygınlaşmasına ve hafızların toplumda daha fazla takdir görmesine katkı sağlayacağına inandığını belirten Müftü Çakmakçı, tüm vatandaşları icazet merasimine davet etti.

rizede-657-hafizin-icazet-merasimi-oncesi-istisare-toplantisi-duzenlendi-3.jpg

rizede-657-hafizin-icazet-merasimi-oncesi-istisare-toplantisi-duzenlendi-1.jpg

rizede-657-hafizin-icazet-merasimi-oncesi-istisare-toplantisi-duzenlendi-2.jpg

rizede-657-hafizin-icazet-merasimi-oncesi-istisare-toplantisi-duzenlendi-4.jpg

rizede-657-hafizin-icazet-merasimi-oncesi-istisare-toplantisi-duzenlendi-5.jpg

rizede-657-hafizin-icazet-merasimi-oncesi-istisare-toplantisi-duzenlendi-6.jpg

rizede-657-hafizin-icazet-merasimi-oncesi-istisare-toplantisi-duzenlendi-7.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum