Rize’de 7 Yıl Gecikmeli Kuruluyor. RTEÜ’de Eczacılık Fakültesi Kurulmasına YÖK’ten Onay

Rize’de 7 Yıl Gecikmeli Kuruluyor. RTEÜ’de Eczacılık Fakültesi Kurulmasına YÖK’ten Onay
2011 yılında mevcut Çaykur Paketleme Çay Fabrikası ile Taşlıdere Çay Fabrikası arazisinin RTEÜ'ye satılması ve aradan uzun yıllar geçmesine rağmen Çaykur’un bu alanı boşaltmaması nedeniyle kurulamayan Eczacılık Fakültesi nihayetinde kuruluyor.

İslampaşa Mahallesinde yer alan mevcut Çaykur Paketleme Çay Fabrikası ile Taşlıdere Çay Fabrikası arazileri; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Kampüsü kurulması ile Fener Mahallesinde eskimiş köhne bir binada (Eski MİT binası) hizmet vermek zorunda bırakılan Diş Hekimliği Fakültesinin bu alana yapılacak modern bir binaya taşınması ve Tıp Fakültesinin büyütülüp geliştirilmesi amacıyla 2011 yılında Çaykur tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne satıldı. Ancak, Çaykur bu alanı uzun yıllar üniversiteye devretmediğinden bir türlü bu işlemler gerçekleştirilemedi. 2017’de Çaykur’un Taşlıdere Çay Fabrikası arazisini üniversiteye devretmesiyle 6 yıl gecikmeli olarak 21 Ekim 2017’de Diş Hekimliği Fakültesinin yeni binasının temel atma töreni gerçekleştirilirken,  İyidere’de yapımı devam eden ve 45 ay önce 10 ayda tamamlanacağı açıklanan yeni paketleme çay fabrikasını Çaykur bir türlü tamamlayamadığından ve arazi satışının üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen henüz boşaltmadığından Eczacılık Fakültesi ve Sağlık Kampüsü kurulamıyordu. Çaykur Genel Müdürünün geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklamada bulunarak İyidere’deki fabrikayı bu yıl sonunda hizmete alacaklarını açıklamasıyla Üniversite de nihayetinde yıllar öncesinde 138 Milyon lira ödediği paketleme arazisine kavuşmuş olacak. Bu gelişmelerin ardından da Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatosu’nun Eczacılık Fakültesi Kurulması yönünde almış olduğu karar Yüksek Öğretim Genel Kurulu tarafından onaylandı. YÖK’ün bu kararı Bakanlar Kurulu’nda da kabul edildikten sonra Resmi Gazete’de yayımlanacak ve böylece Fakülte kurulma işlemi tamamlanmış olacak.

Geçmiş yıllarda Çaykur’un paketleme çay fabrikası arazisini bir an önce boşaltmasının üniversite için faydalı olacağını açıklayan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Eczacılık Fakültesi’nin kuruluşuna YÖK tarafından onay verilmesi dolayısıyla yaptığı açıklamada; “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senatomuz çok önceleri Üniversitemiz bünyesinde Eczacılık Fakültesi kurulması yönünde bir karar almıştı ve bu kararın onaylanması amacıyla YÖK’e yazmıştık. YÖK’ün Eczacılık Fakültesi’nin kurulmasını onaylaması için çok uğraşlar verdik ve nihayet bugün Eczacılık Fakültesi kurulması kararının YÖK Genel Kurulu tarafından kabul edildiğine dair yazı elimize ulaştı. Üniversitemiz bünyesinde Eczacılık Fakültesi kurulması Üniversitemiz ve Rize’miz için büyük bir önem taşımaktadır, bu fakülte bizim olmazsa olmazlarımızdandı. Çünkü Eczacılık Fakültesi ile birlikte hem Üniversitemize gelen nitelikli öğrenci gurubu artmış olacak, hem de Üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokul, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi şeklindeki sağlık yapılanması Eczacılık Fakültesi ile birlikte tamamlanmış oldu. RTEÜ Rektörü olarak bu karardan Üniversitemiz ve Rize’miz adına çok mutlu oldum, hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Rektör Karaman, üniversiteye katkılarından ve Eczacılık Fakültesinin Rize’ye kurulacak olmasında desteklerini esirgemeyenlere de teşekkür ederek, “Kararda ve onaylanması aşamalarında destek ve katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilimizin Milletvekillerine, YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. M. Yekta Saraç’a, YÖK Üyelerine, Üniversitemiz Senato üyelerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak, sözlerine şöyle devam etti: “Geliştirme Vakfımız, siyasilerimiz, STK’larımız ve yönetici arkadaşlarla birlikte uyum içerisinde bir ekip olarak tüm gücümüzü ve enerjimizi Üniversitemizin kalite odaklı büyümesi ve gelişmesi için harcıyoruz. Tercih edilen nitelikli bir Üniversite için modern eğitim-öğretim ve ar-ge altyapısı, nitelikli akademik kadro ve nitelikli öğrencinin olmazsa olmazlardan olduğunun farkında olarak hareket ediyoruz. Gelecek bugünden daha iyi olacaktır.” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

10 Ayda Tamamlanacak Dendi 3 Yıldan Fazla Geçti

RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesinin Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleşti

10 Ayda Tamamlanacak Dendi 34 Ay Geçti Yine Bitmedi

Rektör Karaman: Çaykur'un Bir An Önce Paketlemeyi Boşaltması Önemli

Çay Paketleme Fabrikası Geciktikçe RTEÜ Kaybediyor, Rize Kaybediyor

Çaykur'dan RTEÜ'ye Dost Kazığı ! VİDEO

İyidere Çay Paketleme Fabrikası İçin İmzalar Atıldı

Çaykur'dan Paketleme Çay Fabrikası İnşaatı İçin İhale

Paketleme ve Taşlıdere Fabrikası Rize Üniversitesi'ne Devredildi