Rize'de 7'den 70'e Herkes Meydanda. Bakan Soylu da Rize'ye Geliyor

Rize'de 7'den 70'e Herkes Meydanda. Bakan Soylu da Rize'ye Geliyor
Rize Meydanında toplanan vatandaşlar, FETÖ darbe girişimine tepki göstererek "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor. Demokrasi nöbetine Çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da katılmak üzere Rize’ye gelecek.

Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstererek "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor. Demokrasi nöbetine Çarşamba günü (Bugün) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da katılmak üzere Rize’ye gelecek.

Fetullahçı Terör Örgütü'nce (FETÖ) gerçekleştirilen darbe girişimi, Rize’de protesto edilmeye devam ederken; Rizeliler, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı "demokrasi nöbeti"ni Rize Belediyesi Meclisinin aldığı kararla ismi 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı olarak değiştirilen Cumhuriyet Meydanında sürdürüyor.

demokrasi-nobeti-rize-(3)-004.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, 15 Temmuz Cuma gününden bu yana sabaha kadar terk etmediği 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Türkiye gündemini meydanda kurulan dev ekranda takip ediyor. ÇAYKUR'a ait tır ile Rize’deki STK’lar tarafından meydana gelen vatandaşlara çay ikram ediliyor. İş adamları ve STK’lar tarafından da demokrasi nöbetçilerin gıda ihtiyaçları karşılanıyor.

demokrasi-nobeti-rize-(23).jpg

Alanda kurulan "Tarihe Not Bırakın" standındaki deftere vatandaşlar, darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazmaya devam ediyor.

Vatandaşlar meydanda dalgalanan dev Türk bayrağı etrafında tekbir getirerek "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

BAKAN SÜLEYMAN SOYLU RİZE'YE GELİYOR

Demokrasi Nöbetine katılmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çarşamba günü (Bugün) Rize’ye gelecek.

suleyman-soylu-002.jpg

Gündüz Trabzon’da çeşitli temaslarda bulunacak olan Bakan Soylu, akşam saatlerinde Rize’ye gelecek ve Rizeli hemşehrileriyle demokrasi nöbetinde bir arya gelecek. Bir miting havası şeklinde gerçekleşmesi beklenen programda Bakan Soylu ayrıca, Rizeli hemşehrilerine seslenecek.

Bakan Soylu’nun da katılacağı akşam ki programa bütün Rizeli hemşehrilerimiz davetlidir.

demokrasi-nobeti-rize.jpg