Rize'de 7'den 70'e Ücretsiz Dini Eğitim

Rize'de 7'den 70'e Ücretsiz Dini Eğitim
Berat Camii "Cami Gayeye Götüren Kapıdır" eğitim programıyla 7’den 70’e dini eğitim verecek.

Berat Cami tarafından Rize’de her yaş seviyesine hitap edecek ÜCRETSİZ dini eğitim programı hazırlandı.

İlkokul, Ortaokul, Lise Öğrencilerinin yanı sıra yetişkin insanlara da yönelik hazırlanan programlar için detaylı bilgi Berat Cami İmam Hatibi Halil Çelik’ten 0536 431 15 63 numaralı telefondan alınabilir.
 
Öte yandan Berat  Cami tarafından konu hakkında yapılan açıklamada eğitim ders programlarının 30 Eylülde başlayacağı bildirildi.
 
Eğitim ve öğretim de süreklilik esas olduğu vurgulanan açıklamada “Çocuklarımızın Yaz Kur’an Kursun’da edindikleri kazanımlara yenilerini eklemek ve bu değerleri hayatlarına katmalarını arzu ediyoruz. Onun için Berat Camii bünyesinde Vakıflar İlkokulunda Hafta içi 15.00 - 17:00, Hafta sonu ise 09:00 – 17:00 arası Kur’an-ı Kerim ve Değerler eğitimi dersleri yapacağız. Ayrıca birtakım sosyal etkinliklerimiz de olacak.” denilerek “1.,2.,3.,4. ve 5.” Sınıflara haftada ALTI saat, “6. ve 7.” Sınıflara DÖRT saat, ” 8.” Sınıflar ise İKİ saat ders verilmesinin planlandığı kaydedildi.

Yetişkin Erkek ve Kadınlara Yönelik Kur'an Okulu’nun 3 gruba ayrılacağı bildirilen açıklamada “1. Bilmeyenler 2. Okuyabilenler 3. Tecvid Seviyesinde olanlar Hafta Sonu Cumartesi 5 Saat, Pazar 5 Saat olmak üzere 8 hafta sürecek hızlandırılmış Kur'an Öğretimi olacaktır. (40 yaş altı kardeşlerimize yöneliktir)” denildi.

Eğitim Ders Programlarında ayrıca;

Namaz Okulu: Namazın nasıl kılınacağından başlanıp ileri seviyeye kadar devam edilecektir.

Zekat/Hacc Okulu: Zekat ve Hacc ibadetini yapmakla mükellef oldum mu? Hacc nasıl yapılır? Hangi mallardan zekat verilir? vb. sorulara cevap bulunacak.

Aile Okulu: Eşlerin beraber katılması şartı olan bir ders programıdır. Eşlerin birbirlerine karşı sorumlulukları, çocuklarımıza karşı vazifelerimiz, iletişim, ailede mutlu olmanın yöntemleri…
 
İman Okulu: Taklidi bir imandan tahkiki bir imana nasıl geçeriz? İmanın gerekleri nelerdir? vb.

Tesettür Okulu: Tesettür farziyeti? Nasıl bir tesettür? Niçin örtünmeliyim? vb. konular uzmanlar tarafından işlenecek.

Yetişkin Kadınlara Yönelik Program: Sabah: 08:30 - 12:00 Öğle: 13:00 - 16:30 ve 18:00 - 20:30 zaman dilimlerinde yapılacaktır.

Yetişkin Erkeklere Yönelik Program: Ders gurupları oluştuktan sonra ortak bir zaman dilimi belli edilecektir.