Rize'de 80 Kişilik Ekip Kayıp Vatandaşı Aradı

Rize'de 80 Kişilik Ekip Kayıp Vatandaşı Aradı
Rize'de dere kenarında odun toplarken kaybolan İsmail Yetimoğlu'nu bulmak için 7 Km mesafede dört ayrı grup halinde ve denizde de 3 bot ile 80 kişi ile yapılan arama çalışmaları havanın kararması nedeniyle sabaha bırakıldı.

Rize'nin Kalkandere ilçesi Ormanlı Köyü’nde yaşayan İsmail Yetimoğlu isimli vatandaştan haber alınamadığı ihbarının Alo 122 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesiyle başlatılan arama çalışmalarından henüz sonuç alınamadı. 

Alınan bilgiye göre, İkizdere Deresinde odun toplarken su seviyesinin yükselmesiyle akıntıya kapıldığı tahmin edilen 70 yaşlarındaki İsmail Yetimoğlu’nu arama çalışmaları çok sayıda ekibin katılımıyla dün gece saat 24:00’e kadar devam ettirildi ancak bir sonuç alınamadı.

Havanın kararması ile güçlükle yürütülen arama kurtarma çalışmalarına, ekiplerin değişmesi ve dinlenmesi gerektiğinden gece 12'de ara verilirken, kayıp vatandaş İsmail Yetimoğlu’nu arama çalışmalarına bu sabah saat 07:00 itibariyle tekrar başlandı.

Kalkandere Kaymakamı Ömer Çimşit ve AFAD Rize İl Müdürü Şakir Kurk’un da katılarak koordine ettiği çalışmalara; AFAD Rize, AFAD Trabzon, UMKE Rize, RİKE, Trabzon AKUT, SÜRAK, Karadeniz Dalgıçlar Kulübü, Deniz Polisi, İyidere Jandarma, Kalkandere Jandarma, Of Jandarma, Kalkandere Emniyet Müdürlüğü, İyidere Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 80 kişi katıldı.

Arama ve kurtarma çalışmaları; Ormanlı Köyünden itibaren dere boyunca denize kadar yaklaşık 7 Km mesafe dört ayrı grup halinde ve denizde de 3 bot ile arama yapılarak akşam saatlerine kadar devam etti. 

Havanın kararması ile ara verilen çalışmalara Pazartesi sabahı erken saatlerde tekrar başlanacağı öğrenildi.