Rize’de 80 Yıldır Böyle Bir Olay Yaşanmadı !

Rize’de 80 Yıldır Böyle Bir Olay Yaşanmadı !
Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 1934 yılında vilayet olan Rize’nin, 80 yıllık tarihinde yaşanmayan olayı bu sözlerle açıkladı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, AK Parti Rize İl Kadın Kolları’nın Rize Öğretmenevi’nde düzenlemiş olduğu toplantıda, 1934 yılında vilayet olan Rize’nin 80 yıllık siyasi tarihinde hiç bir siyasi partiye nasip olmamış bir başarının 30 Mart seçimlerinde yakalandığını ifade ederek, bu başarıda emeği geçen İl Kadın Kollarına teşekkür etti.

30 Mart yerel seçimlerinde göstermiş oldukları gayret ve çalışmalardan dolayı kadın kolları teşkilatlarına teşekkür eden Karal, Rize Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlemiş olduğu çalışma programı kapsamında 4 gün boyunca İzmir, Denizli ve Konya illerine giderek, bu 3 ilin sanayi kuruluşlarını ve sanayi odalarını ziyaret ettiklerini, Rize için oralardan ticari kazanımlar sağlamak için girişimde bulunduklarını ifade ettikten sonra 30 Mart seçimlerinde büyük gayret gösteren kadın kollarına bir teşekkür borcu olduğunu belirterek, "30 Mart seçimleri sonrası sizlere bir teşekkür borcumuz vardı. Seçimlerde büyük gayret gösteren kadın kollarımıza teşekkür etmek için bugün burada toplanmaktayız. Rize'de elde ettiğimiz bu başarıda büyük bir pay sahibi olan siz değerli hanım kardeşlerimize teşekkür etmek bizim için çok önemlidir. Gerçekten tüm ilçelerde kadın kolları teşkilatımız büyük gayret göstermiştir. Sizleri gönülden tebrik ediyorum. Rize'mizde elde etiğimiz Türkiye birinciliğinde hep beraber kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla ve ana kadememizle birlikte çok gayretli çalışmalar ortaya koyduk.  Sizlerinde desteği ile 1934 yılında vilayet olan Rize’nin siyasi tarihinde hiç bir siyasi partiye nasip olmamış bir başarıyı yakalamış olduk. 80 yıllık Rize siyasi tarihinde ilk defa bir siyasi parti böyle bir başarı yakaladı. Bu ne Anavatan Partisine ne de 80 öncesi Adalet Partisine nasip oldu. Biz Rize teşkilatları olarak tarihe geçecek bir başarıya imza attık. Rize siyasi tarihinin en büyük başarısı 30 Mart seçimlerinde ortaya kondu. Bu başarıda en büyük katkı sağlayan kadın kollarımızdır.  Seçmen kitlesinin yüzde 52'si bayan seçmenlerden oluşmaktaydı. Onların gönlünü almak bizim için çok önemliydi bunu da sizlerin gayretleri ile başardık." şeklinde konuştu.

hasan-karal-rize-il-kadin-kollari-teskilatiyla-1.jpg