Rize'de 9 FETÖ Şüphelisi Hakkında İddianame Hazırlandı

Rize'de 9 FETÖ Şüphelisi Hakkında İddianame Hazırlandı
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında örgütün askeri imamı olduğu öne sürülen kişinin de bulunduğu 9 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında 9 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca örgütün askeri imamı olduğu iddia edilen O.Ş. hakkında "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 10 yıldan 15 yıla, aralarında askerlikten ihraç edilenlerin de bulunduğu 8 sanık hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle 49 sayfalık iddianame hazırlandı.

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame doğrultusunda 5'i tutuklu 9 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

İddianamede, askeri imam olduğu iddia edilen O.Ş'nin askeri personeli organize ettiği, örgüt ile bağlantılarını kurarak toplantı tertiplediği, sanıklardan birinin ifadesinde ise düzenli olarak O.Ş'nin evinde toplantı düzenlendikleri yer aldı.

Rize'de darbe girişiminin ardından hazırlanan 9 ayrı iddianame, 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş oldu.