Rize'de 900 Kilo Atık Pil Topladı Ödülü Kaptı !

Rize'de 900 Kilo Atık Pil Topladı Ödülü Kaptı !
Rize’de Atık Pil Toplama Kampanyasında ilk üç dereceye giren okullar belli oldu. Birinci olan okula ise Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından ödül verildi.

Rize Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından Rize genelindeki okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyasında 900 kilo atık pil toplayan Çaykur Orta Okulu birinci, 200 kilo atık pil toplayan Doğuş Çay İlkokulu ikinci, Kurtuluş İlkokul-Ortaokulu ise üçüncü sırada yer aldı. Kampanya boyunca Rize genelinde 1.300 kilo atık pil toplandı.

Rize Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından Rize genelindeki okullar arasında düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası'nda 900 kilo atık pil toplayarak Rize genelinde birinci olan Çaykur Orta Okulu'na ödülünü, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap takdim etti.

Başkan Kasap, birinci olan Çaykur Orta Okulu Müdürü Muharrem Usta, Müdür Yardımcısı Hasan Şenyüz, Fen Bilgisi Öğretmeni Osman Cihan İnce ve İngilizce Öğretmeni Aysun Ekinci'yi makamında kabul ederek ödül takdiminde bulundu.

rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasaptan-caykur-orta-okuluna-odul-1.jpg

Geliştirilen sosyal sorumluluk projesine olan katkılarından dolayı kendilerine teşekkür eden Başkan Kasap, çocukların eğitiminde çevre bilinci oluşturmanın böylesine güzel organizasyonlarla daha da etkili olacağını söyledi.

Öğrencilere doğa ve çevre bilincini aşılamak gerektiğini ifade eden Başkan Kasap, "Bu kampanyalarla atık pil toplama alışkanlığını çocuklarımıza yerleştirmek istiyoruz. Her yerde çocuklarımıza gerekeni anlatmak durumundayız. Çevreye ve doğaya karşı gereken hassasiyeti göstermek ve bu alışkanlığı gelecek nesillere aktarmak bizim elimizdedir. Bunu en iyi şekilde yapmamız gerekmektedir" dedi.

rize-belediye-baskani-prof.-dr.-resat-kasaptan-caykur-orta-okuluna-odul-2.jpg

Rize Belediyesi Çevre Mühendisi Suzan Avcı ise açıklamasında çevre bilincinin öğrenilmesi ve geliştirilmesini amaçlayan proje kapsamında okullar arasında atık pil toplama kampanyası başlattıklarını ve en fazla atık pil toplayarak ilk üç dereceye giren okulların Rize Belediyesi sınırları içerisinde yer almasının dikkat çektiğini belirterek, diğer okulların da aynı ölçülerde kampanyaya katılmalarını arzuladıklarını ancak bunun gerçekleşmediğini kaydetti.