Rize'de 95. Yıl Coşkusu

Rize'de 95. Yıl Coşkusu
Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından düzenlenen törene, Vali Nurullah Çakır, Garnizon Komutanı Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun temsili olarak canlandırıldığı törende, kurtuluş gösterisinde yer alan oyuncular, Türk bayrağını Vali Çakır'a teslim etti.

2-mart-rizenin-kurtulusu-3.jpg

Belediye Başkanı Bakırcı, yaptığı konuşmada, tarihin şanlı sayfalarında olağanüstü mücadele verilen ve zaferlerle süslenen birçok olay olduğunu, milli mücadelede gösterilen birlik ve beraberliğin tekrar gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Demokratik ve özgür bir ortamda artık rahatlıkla konuşulabildiğini ifade eden Bakırcı, "Hakkımızı arayabiliyoruz. Herkesin saygı, sevgi gösterdiği bir ortamda şefkatin sıcak eli bütün farklılıkları kucaklayacak ve bu farklılıklar ülkenin zenginliği olacaktır. Atalarımız bu birlik ve beraberliği nasıl sağladıysa bizler de bu yeni dönemde birlik ve beraberliğimizi aynı şekilde sağlayacağız" dedi.

2-mart-rizenin-kurtulusu-4.jpg

Tüm enerjilerini memleketin kalkınması ve gelişmesi için harcamaları gerektiğini, bu şekilde yarınların daha güzel inşa edilebileceğini dile getiren Bakırcı, şunları kaydetti: "Milliyetçilik, bu topraklarda yaşayan herkesin aynı çatı altında beraberce ortak yaşama arzusudur. Milliyetçilik çalışkan olmak, dürüst olmak, vatanını, milletini, bayrağını sevmek, manevi ve kültürel değerlere sahip çıkmaktır. Milliyetçilik, yaşanabilir ve güzel bir memleket için çalışıp vatanı için birlik içerisinde mücadele ederek güzel yarınlar için çaba harcamaktır."

Kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği tören, halk oyunu gösterisiyle sona erdi.

Vali Çakır ve beraberindekiler, halk oyunu ekibiyle horon oynadı.

2-mart-rizenin-kurtulusu-2.jpg

2-mart-rizenin-kurtulusu-1.jpg

2-mart-rizenin-kurtulusu-5.jpg