Rize'de Acil Tedbir Alınmalı!

Rize'de Acil Tedbir Alınmalı!
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, dolgu alanındaki binaların demirlerinde deniz suyunun etkisiyle korozyon oluştuğunu, bu konuda acil olarak tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Bakırcı, yaptığı açıklamada, Rize'nin yılda birkaç kez afete uğradığını, bu afetlerde de maddi zararların yanı sıra can kayıplarının da yaşanabildiğini belirtti.

Gece her şiddetli yağmur yağdığında uykularının kaçtığını, çünkü her yağmurda sel veya heyelan olma riskinin bulunduğunu dile getiren Bakırcı, ''Gelişigüzel yapılan yapılar da sel ve heyelanları tetiklemektedir. Son olarak Gündoğdu beldesinde yaşanan sel ve heyelanda erken uyarı sistemi ile uyarıLmıştık. Bu nedenle hazırlıklı idik. Uyarılar ve erken müdahale etmemiz, olası fazla can kaybını önledi'' dedi.

Bakırcı, Rize'de ilk kez belediye başkanı seçildiği dönemde dolgu alanında bulunan binaların, deniz suyunun etkisiyle güçsüzleşmiş olabileceğini ve tedbir alınması gerektiğini dile getirdiğini, ancak bazı kesimlerin bölgenin değerini düşürebileceği endişesiyle söylemlerine tepki gösterdiklerini kaydederek, ''Dolgu alanındaki binaların demirlerinde, deniz suyunun etkisiyle korozyon oluşmuştur. Bu konuda acil olarak tedbir alınması gerekmektedir. Bu alandaki binalarda 6-7 şiddetindeki deprem bir yana, 3-4 şiddetindeki bir depremde bile önemli hasarlar oluşabilir, yıkılanlar olabilir. Bu nedenle bir an önce bu konuda girişimlerde bulunulmalıdır'' diye konuştu.