Rize'de Ak Kadınlardan "Kadına Şiddete Hayır" İmza Kampanyası

Rize'de Ak Kadınlardan "Kadına Şiddete Hayır" İmza Kampanyası
AK Parti Rize Kadın Kolları Başkanı Sema Topaloğlu Yağcıtekin, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Bizde Varız” dedi.

Ak Parti Rize’nin Temayül Yoklamasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığının, "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" demek için "Biz de Varız" sloganıyla hazırladığı metin, temayül yoklamasında imzaya açıldı.

AK Parti Rize Kadın Kolları Başkanı Sema Topaloğlu Yağcıtekin, kadına yönelik her türlü şiddetin, yaşamını tehdit eden acı ve ızdırap veren her türlü eylemin insan hakkı ihlali olduğunu söyledi.

sema-topaloglu-yagcitekin-ak-parti-rize-il-kadin-kollari-baskani.20150301134017.jpg

Kadına şiddetin toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip, anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çeken AK Parti Rize Kadın Kolları Başkanı Sema Topaloğlu Yağcıtekin, kadın yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağını ifade ederek, “hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar, bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Bu nedenle kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız.” diye konuştu.

Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verilmesi gerektiğini ifade eden Yağcıtekin, "Bu şiddete son vermek için el ele verelim. Kadına karşı şiddetle mücadelede, toplumun tüm bireyleri olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere kararlıyız, biz de varız." dedi.

sema-topaloglu-yagcitekin-ak-parti-rize-il-kadin-kollari-baskani-1.jpg

Yağcıtekin konuşmasının ardından başlatılan imza kampanyasına ilk imzayı attı. Ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Başak Kaman ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın imzalarıyla destek verdiği kampanyaya, Ak Parti Rize Milletvekili aday adayları da destek verdi ve kampanya vatandaşların katılması için imzaya açıldı.

sema-topaloglu-yagcitekin-ak-parti-rize-il-kadin-kollari-baskani-konusma-yaparken.jpg

ak-kadinlardan-kadina-siddete-hayir-kampanyasi-1.jpg

ak-kadinlardan-kadina-siddete-hayir-kampanyasi-6.jpg

ak-kadinlardan-kadina-siddete-hayir-kampanyasi-5.jpg

ak-kadinlardan-kadina-siddete-hayir-kampanyasi-4.jpg

ak-kadinlardan-kadina-siddete-hayir-kampanyasi-2.jpg

ak-kadinlardan-kadina-siddete-hayir-kampanyasi-3.jpg

ak-kadinlardan-kadina-siddete-hayir-kampanyasi-7.jpg

resat-kasap-kadina-siddete-hayir-imza-kampanyasi.jpg