Rize’de Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

Rize’de Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
Rize’de Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, Akılcı İlaç Kullanımı Programı kapsamında, ilaçların akılcı kullanımının sağlanması amacıyla “Akılcı İlaç Kullanımı Değerlendirme Toplantısı” düzenlendi.

Değerlendirme toplantısına Rize’de görev yapmakta olan aile hekimleri, çeşitli branşlarda uzman hekimler ve sağlık yöneticileri ile sağlık çalışanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, “Akılcı İlaç Kullanımı” kapsamında iİl düzeyinde çeşitli faaliyetler düzenlenerek, vatandaşların ilaçları doğru, zamanında ve uygun dozda kullanımlarının sağlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

rize’de,-“akilci-ilac-kullanimi-degerlendirme-toplantisi”-duzenlendi-(3).jpg

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Akılcı İlaç Kullanımı Daire Başkanı Ecz.Mesil Aksoy değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada; akılcı ilaç kullanımı faaliyetleri ve verilerle antibiyotik kullanımı konularında bilgilendirme yaptı.

İki oturum halinde gerçekleşen programın ilk oturumunda; Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof.Dr.Ateş Kara, Mikrobiyata, Acıbadem Altunizade Hastanesinden Doç.Dr.Çağatay Karşıdağ, Antidepresanların Akılcı Kullanımı, ikinci oturumda ise Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden, Prof.Dr.İpek Kıvılcım Oğuzülgen, İnhalerlerin Akılcı Kullanımı ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden, Prof.Dr.Mustafa Cankurtaran, Yaşlılarda Akılcı İlaç Kullanımı konularında katılımcılara yönelik sunum yaptı.

Sunum yapan alanında uzman olan eğitimciler, akılcı olmayan ilaç kullanımının zararlarına dikkat çekti. Yoğun katılım ile gerçekleşen toplantı hekimlerin soru-cevaplarıyla son buldu.

Akılcı İlaç Kullanımı Daire Başkanı Ecz.Mesil Aksoy ve beraberindeki ekip toplantı sonunda İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe’yi makamında ziyaret ederek, desteklerinden dolayı teşekkür etti.

rize’de,-“akilci-ilac-kullanimi-degerlendirme-toplantisi”-duzenlendi-(4).jpgrize’de,-“akilci-ilac-kullanimi-degerlendirme-toplantisi”-duzenlendi-(5).jpgrize’de,-“akilci-ilac-kullanimi-degerlendirme-toplantisi”-duzenlendi-(1).jpgrize’de,-“akilci-ilac-kullanimi-degerlendirme-toplantisi”-duzenlendi-(6).jpgrize’de,-“akilci-ilac-kullanimi-degerlendirme-toplantisi”-duzenlendi-(7).jpgrize’de,-“akilci-ilac-kullanimi-degerlendirme-toplantisi”-duzenlendi-(8).jpgrize’de,-“akilci-ilac-kullanimi-degerlendirme-toplantisi”-duzenlendi-(9).jpgrize’de,-“akilci-ilac-kullanimi-degerlendirme-toplantisi”-duzenlendi-(2).jpg