Rize'de Altyapının Lokomotifleri

Rize'de Altyapının Lokomotifleri
Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde Avusturya’da 2. Etap kamp çalışmalarını sürdüren Ç.Rizespor’da, altyapıdan yetişen 3 futbolcu kadro işin şans bekliyor.

5 yıl aradan sonra Spor Toto Süper Lig’e çıkan ve 17 Ağustos’ta başlayacak olan lig öncesinde Bolu Gerede’de gerçekleştirdiği 1. Etap kampının ardından, 17 Temmuz’da 2. Etap kampı için Avusturya’nın Bad Haring kentine giden Ç.Rizespor’un 41 kişiden oluşan kafilesi içinde altyapıdan yetişmiş 3 futbolcu bulunuyor.

Ç.Rizespor altyapısında yetişen ve geçtiğimiz sezon profesyonele imza atan futbolcular Muhammet Emre Kalkan, Ozan Papaker ve Kaleci Yunus Emre Kırdal, Bolu kampının ardından Avusturya kampına da dahil edildiler. Yeşil-Mavili formayı kazanmak ve bu sezon Süper Lig’de mücadele edecek olan Ç. Rizespor’a faydalı olabilmek adına kampta azimle çalışan 3 futbolcu da Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın beğenisini kazandı.

rizede-altyapinin-lokomotifleri-1.jpg

OZAN PAPAKER

Geçtiğimiz sezon Teknik Direktör Engin Korukır’ın isteği üzerine profesyonele imza atan 17 yaşındaki Ozan Papaker, devre arasında Ofspor’a kiralanmış ve burada oynadığı 16 maçın özellikle ikisinde attığı gollerle, takımının ligden düşmemesinde pay sahibi olmuştu. U-17 Milli takımına da çağırılan ve 10 kez milli formayı giyen Ozan, uzun bir aradan sonra Rizespor altyapısından çıkan ve gelecek vaat eden bir futbolcu olmayı başardı.

Kamptaki performansı ile Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın gözüne giren Ozan Papaker, Çalımbay tarafından takım kadrosunda düşünülürken, Avusturya’da iyi bir kamp süreci geçirdiklerini belirten Ozan, memleketinin formasını giymekten gurur duyacağını ve formayı hak etmek için elinden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğini söyledi.

MUHAMMET EMRE KALKAN

Ozan Papaker gibi Rıza Hoca’nın beğendiği ve yine Ozan ile birlikte kadroda yer alabileceğini belirttiği 19 yaşındaki futbolcu Muhammet Emre Kalkan da geçtiğimiz sezon Teknik Direktör Engin Korukır’ın isteği ile profesyonele imza attırılmıştı.

PTT 1. Lig’in 17. Haftasında deplasmanda oynanan 1461 Trabzon maçında 67’nci dakikada oyuna sokularak 23 dakika forma şansı bulan Muhammet Emre, sahadaki ağabeyleriyle uyumuyla göz doldurmuştu. A2 Ligi sezonunda 37 maçta forma giyen Muhammet Emre, 19 gole imza atarken, özellikle devre arasında gelen transfer tekliflerini de, Çaykur Rizespor forması giymek istediğini belirterek geri çevirmişti.

Bolu ve şu an devam etmekte olan Avusturya kampının kendisine çok şey kazandırdığını belirten Muhammet Emre, kadroda yer almayı ve Ç.Rizespor forması altında sahaya çıkmayı her şeyden çok istediğini söyledi.

YUNUS EMRE KIRDAL

Geçtiğimiz sezon başında 3. yedek kaleci kontenjanı ile profesyonele imza atan 20 yaşındaki Kaleci Yunus Emre Kırdal ise bu sezon kendisine Yeşil-Mavili forma altında şans verilmesini bekleyenler arasında yer alıyor.

PTT 1. Lig’de forma şansı bulamasa da geçtiğimiz sezon A2 Ligi’nde 34 maçta Yeşil-Mavili kaleyi koruyan Yunus Emre, başarılı kurtarışlarıyla takımının önemli lokomotiflerinden birisi olmuştu.

Avusturya kampında çalışmalarına devam eden ve kadro şansı bekleyen Yunus Emre, doğuştan kalp hastası kızkardeşi ve ailesi için önceliğinin daima Ç.Rizespor olduğunu belirterek, Yeşil-Mavili formayı hak ettiğini göstereceğine inandığını söyledi.

Haber: Turgay Ayhan